Skocz do zawartości

316 brak iskry -gdzie szukać przyczyny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy mam bmw 316 compakt z1995 roku i nie ma iskry na świecach

przekażniki sprawne czujnik położenia wału też co jeszcze może być ??

modól zapłonowy sprawdzałem w innej bmce i odpaliła na nim

Opublikowano
Kolego a jakiś tam kombinacji w Twoim samochodzie nie było z dokładanymi alarmami czy coś takiego? Kolega niedawno astrę kupił i miał w aucie że tak powiem "kawałek" alarmu starego-i też grzebaliśmy a okazało się że zaszyty miał przekaźnik od odcinki zapłonu pod kokpitem i raz się on włączał a raz nie.
Opublikowano

jest jakiś alarm tylko pilot nie włącza ani nie wyłącza jego

niedawno kupiłerm bmke i zmieniłem w niej silnik i nie mam iskry albo coś zle podłączylismy albo może ten smieszny alarm . a wie ktoś może jak go wyciąć żeby nie narobił mi bałaganu ?? nie ma centralki na kluczyk bo tak bym go wyłączył . jutro chyba spróbuje zacholować auto do warsztatu zeby podłączyli komputer - czy komputer powinien wykazać jakieś błędy ??

Opublikowano

Dzieki koledzy już BETA chodzi wszystko ok zapaliła na kopa tylkoże pomyliłem 2 kable odwrotnie je włożyłem i tyle problemów przez to ale juz wszystko gra .

dzieki wielkie

POZDRAWIAM