Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dopiero dzisiaj znalazlem chwile czasu, na rozprawienie sie z bluetooth'em

potwierdzam działa z N73 i N95 - wczesniej czytalem na forum, że są problemy z parowaniem.

wg instrukcji mozna podłaczyć, aż 4 telefony i ma działać jeszcze wybieranie głosowe - sprawdzę za kilka dni jak bedę miał wiecej czasu. samo kopiowanie ksiażki telefonicznej trwało chyba z 10 min i sobie odpuściłem na później

Opublikowano

N73 i N95 to telefony z Symbianem (poprawcie mnie, jeśli się mylę).

Telefony Nokii z symbianem parują się z zestawem głośnomówiącym przez BT (można rozmawiać), ale nie da się przeglądać książki adresowej, ani nie są wyświetlane nazwy osób, które do nas dzwonią.

Testowałem na Nokii E65 i taki właśnie był efekt.

Natomniast z HTC Touch Diamond (system operacyjny Windows Mobile 6.1) książka adresowa działa poprawnie. Co powinno świadczyć o tym, że również inne telefony z Windows Mobile będą poprawnie działały z zestawem głośnomówiącym w BMW.

Opublikowano
jak bede mial czas to jutro sprawdze czy faktycznie sciaganie ksiazki adresowej nie dziala, mam z 200 adresow w ksiazce wiec może dlugo sciagac - w instrukcji jest napisane kilka minut, moze mysleli kilkanascie.
Opublikowano

faktycznie nie moze sciagnac ksiazki z n73 wyskakuje directory empty.

czyli biednemu znów wiatr w oczy :evil:

albo trzeba zmienic samochod albo telefon :norty:

Opublikowano
faktycznie nie moze sciagnac ksiazki z n73 wyskakuje directory empty.

czyli biednemu znów wiatr w oczy :evil:

albo trzeba zmienic samochod albo telefon :norty:

Wystarczy w ręcznym telefonie skopiować kontakty na kartę SIM, potem tę kartę wsadzić (po podlejeniu taśmą do dużej) na 5 minut do samochodowego czytnika... Co jakiś czas tak aktualizować...

....

Opublikowano
tylko w nowszych sztruclach juz nie ma "recznych" telefonów, chyba że skołowac inny telefon na innym systemie tylko do aktualizacji ksiazki tel. w samochodzie
Opublikowano
tylko w nowszych sztruclach juz nie ma "recznych" telefonów, chyba że skołowac inny telefon na innym systemie tylko do aktualizacji ksiazki tel. w samochodzie

Nie rozumiem o jakich "struclach" piszesz - mnie rozchodziło się o Twoją Nokię73 w której wystarczy skopiować kontakty na kartę SIM, potem tę właśnie kartę (po podklejeniu do dużej) wsadzić do samochodowego telefonu który "zassie" kontakty i już.

...

Opublikowano

chodzilo mi oto, że w nowszych autach E46 E90 i E60 (z wyjatkiem wypasionych) nie ma telefonów na stałe i nie mozna wsadzic karty do nich...

w starszych E39 i E46 byly telefony wielkosci cegły przypisane do auta.