Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Dzisiaj po zdjęciu dolnej osłony silinka, powód urwana przez śnieżyce, zauważyłem że jest lekki wyciek oleju z pod miski olejowej.

Wygląda to jak by uszczelka puszczała w przedniej częsci silnika, na wale raczej nie puszcza.

Czy można by spróbować dokręcić miske, może szronienie ustanie.

A jeśli nie pomoże to jak wygląda taka wymiana uszczelki, miske da się odkręcić bez problemu czy trzeba podnisić silnik? Czy ta miska jest też dokręcona do skrzyni biegów? Zrobie to bez problemu, taką wymiane uszczelki?

Jaką uszczelke polecacie, może gumową? Posmorować dodatkowo silikonem? Miska jest Aluminiowa? I jaki jest koszt zakupu takiej uszczelki, ewentualnie ile wyniesie robocizna (wymiana)?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Bandyci Mają Wszystko
Opublikowano
Nikt się nie wypowie?
mialem problem z wyciekiem w 523i,bylem pewien ze urwalem miske ze pekla bo w polsce wjechalem w dziure,no i mieli mi spawac ta miske ,wlasciwie jechalem juz do mechanika nastawiony na ta naprawe,i z tego co mowil nietylko zreszzta on trzeba luzowac i podnosic silnik i naczej niada sie wyjac miski,na szczescie u mnie okaz