Skocz do zawartości

Lokalizacja czujnika cisnienia doładowania turbo tds?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Gdzie znajduje się czujnik cisnienia doładowania turbo w bmw 525 tds z 93r? Wyrzuciło mi błąd nr 8 i muszę się temu przyjrzeć.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

MOD EDIT:

Od następnego razu proszę wybierać z listy przy temacie [ E34 ] zamiast wpisywać [ 34 ] - nie ma takiego modelu, jest tylko E34.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Są dwa czujniki ciśnienia.

- czujnik podciśnienia kolektora dolotowego - cena w IC 1300 zł

- czujnik ciśnienia powietrza, adaptacja wysokościowa cena ASO - 301zł

http://img18.imageshack.us/img18/52/czujnikcinieniamv9.png' alt='czujnikcinieniamv9.png'>

http://img18.imageshack.us/img18/czujnikcinieniamv9.png/1/w401.png[/img]

Na zdjęciu jest ten za 301zł - to jest chyba ten przy lewym kielichu, ale pewności nie mam.

Może ktos inny podpowie.

Pozdro

003.jpg
Opublikowano
Dzięki bosy77, znów mi pomogłeś. Przywracasz mi wiarę w ludzi w tych ciężkich czasach :D :D :D. A u mnie w buni wężyk od tego za 301 zł sobie dynda nie podłączony. Gdzie powinienem go wpiąć?
Opublikowano

witam,

wężyk musisz podłączyć do tego czujnika..wciska się od dołu. Czujnik masz przy lewym kielichu (mały czarny "kwadracik" :) )

Opublikowano
witam,

wężyk musisz podłączyć do tego czujnika..wciska się od dołu. Czujnik masz przy lewym kielichu (mały czarny "kwadracik" :) )

Wężyk jest wciśnięty w ten czujnik i sobie z niego zwisa. Do czego trzeba wpiąć ten wężyk biegnący od tego czujnika- oto jest pytanie?

Pozdrawiam

Opublikowano
Z tego co pamietam to ten wezyk z niebieskim paskiem jest podlaczony pod ktuciec w EGR.
Opublikowano
Z tego co pamietam to ten wezyk z niebieskim paskiem jest podlaczony pod ktuciec w EGR.

Witam,

ten wężyk , o którym piszesz jest podłączony u mnie nst.: EGR---zawór na kielichu pierwszy od filtra paliwa---trójnik na przewodzie od pompy vacum.

Czy to jest dobrze?

Jak powinien być podłączony drugi(mocowany w odległości ok 15-20cm od pierwszego) tak samo wyglądający zawór?

Między tymi zaworkami jest jeszcze trzeci , którego fotkę zamieścił bosy77.

Jak on powinien być podłączony?

Sporo tych pytań, ale muszę w końcu rozkminić ten temat, bo mi spać nie daje po nocach :mad2: :mad2: :mad2:

Pozdrawiam[/u]

• Członkowie klubu
Opublikowano

[/img]

[640:480http://img8.imageshack.us/img8/7204/65600052ir6.jpg' alt='65600052ir6.jpg'>]

czerwona strzałka - przewód od czujnika do kolektora ssącego, od dołu wystaje taki kruciec.

zielona strzałka - od elektrozaworu do EGR-u

filtetowa strzałka - elektrozawór

czarna strzałka - czujnik ciśnienia

żółta strzałka - podpięta jest do sztywnego węża pod kolektorem ssącym.

Tak jest u mnie i na moc nie narzekam.

Pozdro

003.jpg
  • 5 lat później...