Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów,

proszę podpowiedzieć jaki powinienem wlać/wymienić olej do tylnego mostu? moje autko ma jakiś wyciek? niby jest brudny most z prawej strony...mechanior powiedział.."kup 2 symeringi i olej". No OK. symeringi zamówiłem, ale nie wiem jaki olej? podobno wchodzi 1 litr?

proszę o podpowiedź.

Opublikowano
mój mechanik zaleca do przekładni i tylnego mostu tylko oryginał BMW

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Dokładnie, tez wymieniałem dwa dni temu w skrzyni ( manual) i dyfrze. Do skrzyni o dyfra zalałem oryginał z ASO, sprzedawany w butelkach litrowych, a jak wymieniasz u nich to placisz za tyle ile wejdzie ( zenada), ale cóz zakupiłem. Za dwie buteleczki litrowe tego i tego ( 4 szt) dałem coś około 230zł a u kolegi wymiana 20zł :) Podjedź do ASo i sie dowiesz, whcodzi chyba cos nieiwele ponad litr ( nie pamiętam dokładnie 1,2l. lub 1,3l.) i jest to castrol niby, ale co leją tam naprawde i jakies jakosci to olej to nikt z nas nie wie tak naprawdę :) ( Polska i wszystko jasne)