Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem, silnik gaśnie jak wskazówka od temperatury dojdzie do połowy. Potem ciężko pali ,po 5 minutach zapali ale chodzi jak traktor i nie chce wchodzić na obroty i po chwili znowu gaśnie oprócz tego strzela w kolektorze przy pierdzeniu. Wymieniłem filter paliwa, świece były zalane przez olej ale uszczelka była zepsuta i ją wymieniłem oraz świece, teraz wszystko suche brak wycieków, czytałem że to może być przepływomierz ale on jest sprawny i w bardzo dobrym stanie. Nie wiem co to może być czujnik położenia wału? czy coś innego pomóżcie? :( Mój silnik to m50b20 vanos w aucie nie był gaz ani nie jest. Jak sprawdzić czy czujnik położenia wału jest dobry?
Opublikowano
To mi się stało gdy odebrałem auto od mechanika który robił z rozrządem, stwierdził do wymiany ślizgi potrzebowałem szybko auta więc nic nie zrobił, był też na komputerze z betą . Gdy jechałem od mechanika w tedy zgasł silnik potem były objawy tak jak wyżej pisałem. Myślałem że to filter paliwa ponieważ po wymianie 2-3 miesiące nic się nie działo aż do tej soboty wróciło. :cry2: