Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem posiadam bmw 328i e36

i chodzi oto ze mam w nim bardzo dziwne odciecie zapłonu

rozchodzi sie oto ze jest one inne niz w 320i czy 325i czyl niewiem jak to wytłumaczyc ale jest one bardzo wolne odcina go chodzbym miał pod maską silnik 1.2 zacytuje to tak jak słyszałem silnik 325i i jego odciecie było takie dyn,dyn,dyn,dyn a w moim 328i jest dyn...dyn...dyn prosze sie nieśmiać ale niemam jak inaczej tego określić poprostu jest tak jagby miał jakiś spóżniony zapłon powieccie mi czy tak ma być czy coś jest nie tak ztym odcięciem. Z góry dziękuje

Opublikowano
Ale nie : Dzyń...Dzyń :cool2:

a tak poważniej to nie wiem za bardzo jaki jest w tym problem, a jeśli chodzi o sam dźwięk to może dlatego że masz inny typ motoru.

Zapewne masz M52 a podejrzewam że te 320 i 325 były M50 i może dlatego. :hand:

właśnie ze nierozchodzi sie o sam dzwięk tylko szybkość odciecia na max. obrotach umnie jest to strasznie wolne odcięcie tylko ze nigdy niesłyszałem innej 328 jak ktoś daj max. obroty ale słyszałem 325i i jest to inne tak jak pisałem jest to bardzo szybkie odciecie dyn,dyn,dyndyn, heheh a umnie dyn....dyn....dyn....itd.