Skocz do zawartości

problem z kompem pokl. pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podswietla sie ale nic nie wyswietla, mam to cudo krotko i kupe zeczy do zrobienia :mad2: Teraz przyszla kolej na komp. Nie wiem co z tym zrobic. Jak to sprawdzic? Na desce jest wszystko spoko ale z pokladowym nie mam pojecia. Czy caly komputer pokladowy to tylko ta puszka z przyciskami nad pokretlami od nawiewu?

Dzieki!!!

Opublikowano
Witam

Podswietla sie ale nic nie wyswietla, mam to cudo krotko i kupe zeczy do zrobienia :mad2: Teraz przyszla kolej na komp. Nie wiem co z tym zrobic. Jak to sprawdzic? Na desce jest wszystko spoko ale z pokladowym nie mam pojecia. Czy caly komputer pokladowy to tylko ta puszka z przyciskami nad pokretlami od nawiewu?

Dzieki!!!

Ale co się podświetla? Jeśli świecą Ci się klawisze, a wyświetlacz jest ciemny, to wyjmij komputer (jak to zrobić znajdziesz sobie na forum) i wymień żarówkę. I po kłopocie.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
  • Autor

Wlasnie w tym problem ze wyswietlacz jest podswietlony. Czy moze byc komp padniety

pozdrawiam

Opublikowano

A mi się wydaje że to wina wyświetlacza bo mam to samo w radiu :D , padł Ci układ który steruje wyświetlaczem, spróbuj popatrzeć na niego z różnych stron, w pewnym momencie da się coś z niego odczytać, najlepiej w nocy wtedy da się zauważyć że literki się wyświetlają - jakby chciały a nnie mogły :) . wizyta w serwisie AGD/RTV powinna pomóc.

Wątpie żeby to był komputer. :naughty:

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
  • Autor

Dzieki za rade napewno to sprawdze.

PS. gdyby byl zwalony to czy wszystko by dzialalo?

zauwazylem ze po zgaszeniu silnika po moze 2 min. reguluje sie nawiew i delikatnie dmucha. Wiem ze to jest zaprogramowane przez komputer pokladowy.

Opublikowano

sorki ale czy pstrykałes przyciskami

jak jest ok to nic sie nie pali a jak przytrzymasz przycisk check to sie zapala check control ok

ja jak włacze zapłon to nic mi nie wyswietla

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
  • Autor
czy pstrykam czy tez nie to nic sie nie wyswietla :mad2: :mad2: :mad2: