Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przeszukalem troszke forum na temat tego problemu ale jakos nie wiem czego szukac konkretnie...

Po tygodniowej przerwie w jezdzie samochodem postanowilem dzisiaj ja odpalic. Po odpaleniu silnik nie rowno pracowal tak jakby nie chodzil na wszystkie cylindry i strasznie obroty falowaly wiec go wylaczylem. Ponowna proba odolenia byla nie udana nie moglem jej zapalic dopiero na trzecim razem odpalila normalnie.

Ostatnio jak bylem na kompie bo dzialo sie podobnie tyle ze podczas jazdy potrafila chodzic na kilka cylindrow ,i strasznie nia szarpalo podczas dodawania gazu to wyszlo ze nie pracowala na wszystkie cylindy i wylancza sie vonos. Pomogla przynajmniej na jakis czas wymiana swiec filtrow paliwa.

Wiec mam pytanie do Was co moglo jej odbic?? Moze wilgoc gdzies sie dostala na cewki albo gdzies idziej. Dodam jeszcze ze swiecila mi sie rezerwa paliwa ale nie wiem czy to moze cos miec z tym wpolnego.

Samochod e46 M52B20

Dzieki i pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dodam jeszcze ze swiecila mi sie rezerwa paliwa ale nie wiem czy to moze cos miec z tym wpolnego.

Samochod e46 M52B20

Sam sobie odpowiedziałeś. Na oparach silnik zachowuje się jakby nie palił na wszystkie cylindry.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań