Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanko slyszalem ze cos takiego mozna dokonac w zakladzie?? pytanie ile to kosztuje i czy to jest bezpieczne (jak wiem duzo betek puszcza gdzies plyn) moja 523 gdzies gubi plyn wymienilem juz obudowe termoistatu i sparcialy wąż przychodzacy z bloku do przepustnicy nistety nadal gdzies ubywa plynu (pompa kreci wydaje mi sie ze jest ok na wolnych obroptech caly czas delikanie plyn sie przelewa z tej dziurki a przy dodaniu gazu jest fontanna dlatego ja raczej eliminuje jako przyczyne podskakiwania temperatury a raczej wyciek i zapowietrzanie sie ukladu, chyba ze gdzies spod pompyest mozliwosc ze plyn sie wydostaje dlatrgo chce to zlokalizowac) chce dokonac tego cisnieniowego pomiaru zeby nie zwalać odrazu glowicy jak wiemy wielu "mechnaików" od tego zaczyna a problem pozostaje nadal

dzieki za pomoc

pzdr

:))))))))
Opublikowano

szczelność układu sprwdza się po przez zalanie specjalnym płynem który świeci w ultrafiolecie (widać gdzie wyciek)

a można też sprawdzić czy czy w płynie nie ma spalin to pokazuje czy nie pęknięta głowica czy blok

ale czy robią to jakieś warsztaty ?