Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawia mnei czy to normalny objaw że zanim otworzy się termostat, górny wąż od pompy wodnej do chłodnicy jest taki twardy że dość trudno go ugiąć.Wiem że powinien być twardy bo to normalne że jest tam ciśnienie ale czy podobnie jest u Was ?

Problemów z chłodzeniem nie mam.Temperatura jest w normie.

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Też się kiedyś zastanawiałem nad tym ale to chyba norma w ciśnieniowych układach chlodzenia. W moim e32 na ciepłym silniku też jest bardzo twardy i problemów z przegrzewaniem również nie mam.

kiedyś

E32 730

E36 318

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
o co chodzi z tym ciśnieniowym układem chłodzenia? ja mam cały czs miękie przewody ... ? M20 .. czasem robią sie twarde ...ale zawsze moge je zgnieśc...:) to jak to ma byćw końcu co to jest to ciśnieniowe ?
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Wąż jest twardy jeżeli wężyk odpowietrzający jest zapchany przeważnie przy samym zbiorniczku wyrównawczym-jest tam taka kulka(zaworek) często się zapycha oraz wtedy kiedy zepsuje się sama zakrętka ona reguluje ciśnienie w naszym układzie. Napewno węże można ścisnąć bez problemu.
Opublikowano

a to bardzo sie ciesze ,żę węże powinny być miękie :) to wyklucza uszczelke nad któą sie zastanawiam już4 tydzień :( troszek juzmnei ęczy to chłodzenie i BMW...

Pozdrawiam

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5