Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jak w temacie kto ma 1.8is z blosem jak to jezdzi jakie spalanie i jaki reduktor jest potrzebny? Od jakiegos juz czasu posiadam blosa ale osatnio lezy w garazu nie uzywany z uwagi na dosc niskie ceny PB. Jezdzilem troche na nim i nie dalo rady w ogole tego wyregulowac ciagle za uboga miesznka..

Opublikowano
Moje poprzednie BMW model E30 325 kupiłem z instalacją LPG pierwszej generacji. BLOS oczywiście odetkał przelot i auto odzyskało moc. Jednak urzadzenie jest kłopotliwe w codziennej eksploatacji. Wymagało częstej regulacji. Ciężko było uzuskać prawidłową mieszankę w całym zakresie obrotów. Więc jeżeli masz już w aucie instalację 1 lub 2 generacji to montaż BLOSa ma sens, ale pod warunkiem że zrobi to profesjonalista i wyrególuje to wszystko na hamowni. Robiąc to samemu nie zrobisz tego dobrze. Ale tak na prawdę to polecam wtrysk gazu. Mam taką instalację w moim obecnym aucie i dopiero teraz wiem że warto zainwestować w coś takiego zamiast bawić się z BLOSem.