Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie. Wkładam kluczyk przekręcam i tozrusznik nie kręci...tylko kontrolki świecą. Jaka może być usterka? Proszę o rady...
Opublikowano
Kontrolki "świecą", czy "ledwo świecą"? Może akku jest na tyle padnięty, że mocy wystarcza na elektronikę/kontrolki, ale do ruszenia rozrusznika już nie... A czy "cyka" Ci elektromagnes od rozrusznika jak przekręcasz kluczyk?

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Jeżeli nie przygasają to znaczy, że aku jest ok jeżeli jest ok to podnieś maskę i popukaj w niego a najlepiej niech 1 puka czymś a Ty staraj się odpalić jak chwyci to masz przyczynę. Zapewne się zawiesił niefortunnie. Też tak miałem i nie chciało mi się wierzyć :) zgasiłem auto i szczotki ustawiły się tak, że rozrusznik nawet nie drgną, kompletna cisza. Impreza zakończy się wymianą szczotek i bendiksa (czy jak się to pisze:))
Opublikowano

Witam

Może ta podpowiedź wyda się ironiczna, ale taka nie jest. Jeśli masz automatyczną skrzynię biegów to sprawdź czy położenie lewarka nie jest przypadkiem na D lub R wtedy nie zakręci rozrusznik a kontrolki będą świeciły.

Opublikowano
Witam

Może ta podpowiedź wyda się ironiczna, ale taka nie jest. Jeśli masz automatyczną skrzynię biegów to sprawdź czy położenie lewarka nie jest przypadkiem na D lub R wtedy nie zakręci rozrusznik a kontrolki będą świeciły.

Tu nie ma mowy o ironii... Wysłałem kiedyś ojca moim Civic'iem po zakupy. 2 km bez korków, a wrócił dopiero po 2 godzinach... Pytam go co tak długo, a on od razu mięsem na moje autko: że raz pali, raz nie pali, że mu zgasł i nie mógł odpalić... A to była wersja US z manualem i jak się nie wciśnie pedału sprzęgła do podłogi to nie ma mowy o odpaleniu...

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png