Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie dogrzewa mi sie furka a jak sie nagrzeje to po chwili cie odchyla w lewa strone!sa 2 termostaty ktory dotyczy sie tego problemu?
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
kolego, jak w jakimś wcześniejszym poście pisałem, wymieniłem oba, gdyż w intercarsie kupiłem oba oryginalne za ok 260 zł (a w innych sklepach chcieli za sam główny 250-370 zł). Po wymianie ogrzewanie i spalenie rewelacja! Pion łapie mi dokładnie po 6,5 km, a spalanie na odcinku jaki najczęściej pokonuję (ok 70 km - 55 trasa,15 miasto) przy jeżdzie do 110 km/h - 5,5 l/100km. W trasie (4 osoby, 110-140km/h) 6,1 l/100km. Oba termostaty po wyjęciu nie sprawdzałem, oba nie miały widocznych uszkodzeń. Miałem takie objawy jak ty, tylko żeby złapać prawie pion musiałem nie zchodzić poniżej 120km/h. Jeśli jestę trochę ograniczony finansowo to mogę jutro sprawdzić te termostaty w gorącej wodzie i tak naprawdę który był lipny. Jednak uważam, że główny zarówno u mnie jak i u ciebie jest do kitu, jedynie można jak coś zaoszczędzić na tym małym.