Skocz do zawartości

prosze pilnie o pomoc - pukanie w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kupilem bmw e 36 coupe i mam maly problem jako ze ma m zrobic za 2 dni 2000 km prosze pilnie o pomoc jest to silnik 24v 2 litry a problem polega na tym ze slusze pukanie w silniku gdzies w srodku ktore rosnie wraz z obrotami to cos wrodzju jak bym zlapal gume tak puka dodam ze auto chodzi dobrze i ma moc
Opublikowano

Witam

Jak ma moc i lata to mozesz zaryzykowac.

Mysle,ze tylko rozebranie silnika moze cos wyjasnic a tak mozna snuc domysly bo to moze byc wszystko np,moze Ci sie uszkodzila krzywka albo cos sie odkrecilo w dolnej czesci silnika.

pozdrawiam

Opublikowano

no stary ja na twoim miejscu to bym to pukanie sprawdził i popytał róznych ludzi co sadza o tym pukaniu i gdzie to jest !

ale to trzeba na zywo !

bo jak to na dole silnika to moze byc panewka a jak ci ja obróci 1500km od domu to co ty zrobisz ??

ja bym nie jechał

ale spróbuj bardziej precyzyjnie okreslic to pukanie i miejsce

bo jak to naprzykład popychacz hydrauliczny to objedziesz

posłuchaj go dokładnie i daj znac

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

"to cos wrodzju jak bym zlapal gume tak puka dodam ze auto chodzi dobrze i ma moc"

nie moge sobie wyobrazic pukania i tej gumy

troche to nieprecyzyjne

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
witam puka w dole silnika od strony kabiny po 3000 obr pukania nieslychac moze puka ale nieslychac niewiem a panewki wymienilem 30000 temu oleje wymieniane regularnie niewiem czy jest to mozliwe ze mechanik cos zjebal przy zakladaniu panewek
Opublikowano
U mnie pukanie było słychać w okolicy środka miski olejowej od dołu silnika..... pierwsza diagnoza mechanika - panewka (silnik 2.0 24V)... pojechałem do drugiego mechanika i jak mu powiedziałem o panewce to on się popukał w czoło... kazał mi zdjąć pasek do napędu osprzętu. Po zdjęciu paska okazało się, że jest kompletna cisza, a sam silnik chodzi jak nowiutki... a więc zaczym zaczniecie się przejmować i panikować dobrze sprawdźcie... a te silniki podobno ciężko jest wykończyć.... chociaż dla chcącego nic trudnego..... (a pukanie przenosiło z którejś rolki napinającej - wlałem do nich troszkę oleju - pomogło, a jak się jeszcze raz odezwie to wymienię)
Sama radość :)