Skocz do zawartości

2.8 oswietlenie wnetrza i kontrolka otwartych dzwi .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, w aucie mojej pani pojawil sie nastepujacy problem ,dotyczy oswietlenia wewnetrznego i kontrolek dzwi - po otwarciu dzwi, swiatelko nie swieci,ale jak juz zamkne dzwi to o dziwo zapala sie swiatlo i mozna je zgasic tylko recznie . na desce rozdz. kiedy dzwi sa zamkiete pala sie ikonki otwartych dzwi ,a kiedy je otwieram to gasna ! wszystko dziala na odwrot, bylismy u dwoch elektrykow sam. i rozkladaja rece , na kompie wychodzi blad; modulu dzwi pasazerow . co to za modol ? moze ktos wie lub spotkal sie z czyms takim ? dziekuje za uwage.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nie sprawny rygiel lub błąd modułu komfort - znajduje się za bezpiecznikami.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 6 lat później...
Opublikowano

witam

Od kilkunastu dni mam problem z oświetleniem wnętrza w mojej BMW e39 2.8i 1999r.

Problem jest taki że światło we wnętrzu pojazdu nie gasi się po zamknięciu wszystkich drzwi, na wyświetlaczu włancza się napis door open, światła trzeba gasić ręcznie.

Przekopałem tematy na forum chyba wszystkie i nic:

Po zgaszeniu auta i wyciągnięciu kluczyka oświetlenie zapala się, czasem po odpaleniu auta również się gasi.

Rygle w drzwiach wymienione, ciekawostką jest to że tylne drzwi lewe i prawe na cypelek reagują tylko że odwrotnie bo jak otwieram tylne drzwi to oświetlenie gasi się a jak zamykam to się zapala.

Proszę o pomoc słyszałem o jakimś przekaźniku co miałby sterować oświetleniem wnętrza ale nie mogę namierzyć go.

nadmieniam że oświetlenie klapy działa prawidłowo, nie mogę zamknąć drzwi z przycisku na środkowej konsoli, oraz zauważyłem taki objaw że po otwarciu klapy bagażnika zmek odskakuje po ok 10 sekundach po otwarciu.