Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam mam takie problemy.;

1.jak zapalam samochod to mam obroty 1000 tys chwile pochodzi i jest ok 750?jaka jest tego przyczyna?edit na kompie pokazuje 830 na liczniku 1 tys?

moze byc taka niedokladnosc??

2.nagrzewanie swiec wczesniej to tylko blysnela kontrolka teraz ewidentnie czekam chwilke tylko przy 1 odpalaniu np po nocy?jaka moze byc przyczyna?

3.temperatura silnika.nie dochodzi prawie do pionu brak jej 3-5mm ?po dluzszej jezdzie jest pion chwile pochodzi w miejscu i delikatnie sie odchyla?jaka moze byc przyczyna czytalem o termostatach ale to tylko maly odchyl?

mam wrazenie ze te 3 sprawy maja powiazanie?jak myslicie?i jescze pytanko ile powinno byc plynu do chodnicy min czy max?czy posrodku?jak mam blizej w strone min?czytalem w 'bmw sam naprawiam" ze za mala ilosc moze byc przyczyna nie dogrzania?

Edytowane przez chemik666
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
3.temperatura silnika.nie dochodzi prawie do pionu brak jej 3-5mm ?po dluzszej jezdzie jest pion chwile pochodzi w miejscu i delikatnie sie odchyla?jaka moze byc przyczyna czytalem o termostatach ale to tylko maly odchyl?

Tylko na to pytanie moge cokolwiek rzec. Jeśli kreska temperatury odchyla się w lewo (w kierunku zimnego) podczas jazdy, po czym wraca do pionu podczas np. postoju w korku - to na 99% termostat do wymiany.

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano
jest tak jak mowisz!tylko ktory ten termostat?te termostaty z allegro to zamienniki czy oryginal?po 150 zl
Opublikowano
:duh: coś mi to nie wygląda na powiązanie ale darował bym sobie termostat a sprawdził bym świece żarowe u jakiegoś speca ale takie cuda przeważnie robi elektronika jak kilka rzeczy na raz . U mnie wczoraj przygasły na sekundę zegary łącznie z panelani i radiem podczas jazdy tak że ledwo się jarzyły też dziwne rok temu też cos takiego miałem ze 2 razy
Opublikowano
jest tak jak mowisz!tylko ktory ten termostat?te termostaty z allegro to zamienniki czy oryginal?po 150 zl

Nie wiedziałem, że do e46 kosztuje tak drogo! Do e36 płaciłem za oryginał około 80 pln.

Standardowa opcja chyba, jesli planujesz jeździć autem jeszcze ładnych parę lat, to na Twoim miejscu kupiłbym oryginał.

U mnie w e36 po wymianie już śmigam 4 rok i termostat igła.

Pozdrawiam

Raf

Opublikowano

Nie wiedziałem, że do e46 kosztuje tak drogo! Do e36 płaciłem za oryginał około 80 pln.

Standardowa opcja chyba, jesli planujesz jeździć autem jeszcze ładnych parę lat, to na Twoim miejscu kupiłbym oryginał.

U mnie w e36 po wymianie już śmigam 4 rok i termostat igła.

Pozdrawiam

Raf

hehe , i to uzywany oryginalny 150zł i jeszcze wysyłka :mrgreen:

http://moto.allegro.pl/item508063784_oryginalny_termostat_bmw_e46_320d_136_ps.html

nowy ponad 250zł a termostatów jest dwa :twisted2:

a te po ok 150 to wszystko podróby , tu jest oryginał

http://moto.allegro.pl/item543350260_termostat_bmw_e36_e_36_e46_e46_z3_behr_germany.html

Opublikowano
a i jeszcze jedna sprawa .czasami jet taka sytuacja ze auto jakby sie zadlawialo na momencik.moze faktycznie cos z ta przeplywka?