Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

wiem instrukcja mówi że 225/45 albo 205/50 ale chcę Goodyear Eagle F1 a ich nie ma w tym rozmiarze - jak założę 205/55- myślicie że będzie spoko?

Opublikowano

Nie ma co kombinowac :!:

Taka opona będzie miała inną średnicę o ponad 3%.

Będzie wyglądac jak balon i licznik będzie przekłamywał.

F1 są dostępne w rozmiarze 225/45/17. Tak na szybko sprawdziłem.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

no tak własnie się obawiałem,

dzięki za sprawdzenie dostepbności ale chyba pójdę jednak w węzsze - mam teraz własnie 225 / 45 i nosi na koleinach jak dziki :)

biorę CONTINENTAL ContiSportContact 3 205/50R17 89 V

pzdr

Opublikowano
215/50R17 były by lepsze ale ze względu na to że nietypowe to i droższe , ja sprzedałem 225x45x17 , nie były zbyt wygodne ,co do opon ContiSportContact 3 bardzo dobry wybór , Brigestone Potenza też jest OK
Opublikowano
ja teraz jak sprzebałem 225/45/17 razem z felgami będę kupował 205/55/16 bo obecne letnie Bridgestone Potenza już skończyły 6 lat
Opublikowano

a czemu 16?

sprawa komfortu/koleiny? ;)

jak pojeżdżę tymi Contisportami to dam znać jak niosą :)

na razie okazało się że sklep internetowy sprzedaje wirtualny towar... ale właśnie ściągają.

pzdr

Opublikowano
lepszy komfort palec na kierownicy a nie dwie ręce na koleinach zawieszenie tak nie cierpi mniejsze spalanie oraz jest szybszy na węższych i lżejszych kołach moje 225x45x17 z felgami ważyły 85 kilo to przecież 5% masy auta z kierowcą :twisted2:
  • 9 lat później...
Opublikowano

Ja mam oponki continental sportcontact5 205/50/17 jestem zadowolony

wcześniej próbowałem 225/45/17 - na koleiny masakra, w deszczu tak sobie,

później były 205/45/17 zdecydowanie za niskie na polskie drogi, dziury i krawężniki to było wyzwanie

generalnie 205/50/17 są okej

ale ostatecznie zdecydowałem się na profil 55 jednak komfort jest na nich lepszy, krawężniki i dziury robi się na luzie, wiadomo trochę przekłamuje licznik ale ta różnica jest marginalna

Opublikowano
Ja mam oponki continental sportcontact5 205/50/17 jestem zadowolony

wcześniej próbowałem 225/45/17 - na koleiny masakra, w deszczu tak sobie,

później były 205/45/17 zdecydowanie za niskie na polskie drogi, dziury i krawężniki to było wyzwanie

generalnie 205/50/17 są okej

ale ostatecznie zdecydowałem się na profil 55 jednak komfort jest na nich lepszy, krawężniki i dziury robi się na luzie, wiadomo trochę przekłamuje licznik ale ta różnica jest marginalna

Mówisz o tych Continentalach?

http://wulkanista.pl/continental-contisportcontact-5/

czy bez przedrostka "Conti" to już inny model opony?

https://www.pneumatiky.cz/Pneumatiky/Continental-SportContact-5