Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie już zamówiłem ringi i najprawdopodobniej w sobotę popołudniu zacznę zabawę :) Chciałem czekać do wiosny ale nie mogę wytrzymać bez majsterkowania przy aucie :D

Ktoś już montował takie ringi do E38 po liftingu?

Jakieś uwagi, spostrzeżenia czy pomysły itd mile widziane

Opublikowano
no tak :) wiem, że było ale nie do E38 po lifcie ;) do tego auta ciężko znaleźć nawet fotki. Jak wszystko będzie gotowe to zrobię ładną galerię a może nawet i jakiś filmik na youtube trafi :)
Opublikowano
no tak :) wiem, że było ale nie do E38 po lifcie ;) do tego auta ciężko znaleźć nawet fotki. Jak wszystko będzie gotowe to zrobię ładną galerię a może nawet i jakiś filmik na youtube trafi :)

To bardzo dobry pomysł :) jestem zaa :)

Było quattro jest tył - i jak tu przeżyć zime? :)

Moja pasja nr 1 BMW http://robertokrak.fotosik.pl/albumy/564123.html

Moja pasja nr 2 Projekty wnętrz www.meritumstudio.pl

Opublikowano

Jutro porobię fotki z demontażu reflektorów i ich rozbiórki, wszystkich uwag i zastrzeżeń postaram się nie zapomniej póki co mam auto w garażu bo jakiś *&^%%^$*(*&* ... burak z allegro nie dość, że mnie zapewniał, że jego ringi pasują do mojego BMW to w dodatku (chciałem mieć pewność) zmierzył je i podał mi złe wymiary!!! To jaką dzisiaj miałem nerwicę nikt nie musi zgadywać, koleś zmierzył ringi tylko w pionie (węższa strona) a nie w poziomie! Podał mi wymiar więc stwierdziłem, że jest wporzo. Gdy rozpakowałem rogi i chciałem się zabrać za montaż okazało się, że są ok 1cm za szerokie! Nie było możliwości ich założenia a w dodatku kłócę się ze sprzedającym, że ma mi przelać koszt kuriera oprócz ceny jaką dałem za same ringi. Bezczelny typ! Jego nik to ymek_and_papa nie kupujcie u niego bo jest ściemniacz a ludzie którzy u niego pracują są na prawdę cofnięci... Nie będę nawet z nim walczył o koszta odesłania paczki bo to już wyśle DPD na własny koszt ale resztę uzasadnienie żądam już nie mówę o straconym czasie i nerwach.

Jedyny sprzedawca tego w Polsce (do E38 po lifcie) niestety ale swoje aukcje zamieszcza w dziale TUNING więc nie mogłem go odnaleźć niestety on mnie utwierdził od razu, że do tego auta muszą być specjalne riongi i mam się nie dać nabrać. Szkoda, że za późno :/

Wracając do lamp... rozbiórka jest banalnie prosta tak samo jak demontaż reflektorów wyjątkiem jest odkręcenie 2 śrubek pod reflektorem. Jest strasznie ciężko do nich dojść i do tego jest potrzebny cienki długi śrubokręt w kształcie gwiazdy (nie wiem jak się fachowo nazywa taka końcówka)

Heh a ten efekt gdy się je oczyści i wyszoruje ładnie szybki... MAX :D

Opublikowano

Prace trwają. Znalazłem genialny sposób na przeróbkę lamp. efekt jest oszałamiający a na pomysł nie wpadł do tej pory nikt, by najmniej nikt się tym nie podzielił ani sprzedającym ani posiadaczom E38 po liftingu.

Zamieszczam pierwsze foto. Relacja z montażu oraz pełen opis wszystkiego postaram się zamieścić jeszcze w ten weekend!

http://images27.fotosik.pl/321/e4d9f4279e251c95med.jpg

Opublikowano

Ok praca zakończona :)

Efekt: nie da się opisać :D

Powiem tak cieszę się jak dziecko które po raz pierwszy w życiu dostało wielki zestaw klocków LEGO :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sporo pracy, a najlepsze jest to że wcisnąłem w klosze te ringi do E38 PRZED LIFTEM!!! Te po lifcie to straszna wieś i chciałem już zrezygnować zupełnie z ringów gdyby nie pewien wypadek po którym wpadłem na to jak zamontować ringi z zestawu do E38 przed liftem do tego efekt wizualny jest taki, że reflektor wygląda 100% nowocześnie. Można powiedzieć, że odmłodziłem auto o 8 lat :D

Opublikowano

spoko dostałem bana jak zwykle.

Przykro mi ale już nie mam ochoty być członkiem tej społeczności. Mimo wszystko miałem okazję po rozmawiać tutaj z wieloma sympatycznymi ludźmi i cieszę się, że miałem okazję Was poznać.

PS. Jeżeli ktoś kiedyś będzie zainteresowany montażem ringów w niestandardowy ale piękny i efektowny sposób to proszę o kontakt na [email protected] chętnie pomogę. Być może wkrótce instrukcja wraz z galerią zaistnieje na jakimś konkurencyjnym forum lecz na pewno nie tutaj.

Pozdrawiam coboss