Skocz do zawartości

świece?alternator ? nie wiadomo ... 330d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż przy odpaleniu na zimnym nie mam problemów. Problem się zaczyna gdy autko jest juz rozgrzane i np na jedynce - na sprzęgle albo bez (bez różnicy)- wciskam gazu mocno .... Otóż auto zawiesza się. To znaczy, odrazu tak jakby było na energię słoneczną i nagle słońce zgasło, spada moc momentalnie, zegar od predkościomierza spada do 0, wskazówka od temperatury wędruje na chwile na maksa. W tm czasie wszystko się resetuje, temepratura na standardową zegarek itd... po czym auto po chwili oczywiście w tym momencie puściłem pedła auto odrzywa i zaczyna jechać znowu, tak też się może zdarzyć na dwójce gdy bardzo wolno jade i próbuje mocno przyspieszyć. Nic natomiast sie nie dzieje na wyższych biegach, przyspieszam gwałtownie i nic, auto jedzie.

Jeśli temat był już na forum to sory, próbowałem szukać ale za bardzo nawet nie wiedziałem co wpisać w wyszukiwarkę.Czy ktoś ma jakeś pomysły o co może chodzić ?

Autko to 99' 330d przy przebiegu 150 tys.

Z góry dzieki za odpowiedzi i sugestie