Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kupiłem bmw e46 lift 2litry i musze kupic do niej opony zimowe.Trfiły mi sie w dobrej cenie opony ale rozmiar 225.Zastanawiam sie czy to nie zaszerokie jak na zime?Prosze o radę.
Opublikowano
Ja mam u siebie zimówki 225/45 R17 ( Falken) i da sie na nich jechać bez problemu do chwili, gdy na drodze znajdą sie koleiny. Natomiast na śniegu, czy błocie pośniegowym spisują się idealnie.
Opublikowano
kupiłem bmw e46 lift 2litry i musze kupic do niej opony zimowe.Trfiły mi sie w dobrej cenie opony ale rozmiar 225.Zastanawiam sie czy to nie zaszerokie jak na zime?Prosze o radę.

:nienie: nie ta szerokość do profilu , 205x55x16 albo jak już to 215x50 ew 225x50 ale nie polecam takich nietypowych rozmiarów - myślę że autor pyta o 16 calowe koła

Opublikowano
chodzi ma o 16.

no to daruj sobie , za szerkie są , będziesz miał średnice koła o 22mm większą więc będą wyżej jak seria , możesz dobijać nawet błotnikami , poza tym przekłamania licznika o 3,3%

średnica koła oryginalnego 631.9 mm a 225 masz 653.9 mm

Opublikowano
Chyba teraz to już po ptakach (znaczy po zimie) ale jak ktoś wyżej nadmienił ten rozmiar to zdecydowanie za szerokie i za wysokie jak na tę felgę i do E46. Idealne to jak napisano 205/55/16
Opublikowano
czy chemik da sie jezdzic na tych oponach,nie obciera gdzies?