Skocz do zawartości

podnoszenie/zamykanie tylnej klapy z pilota w kluczyku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy!!

Jestem leciutko skonfundowany - czytam instrukcję obsługi do mojej Beci, a tam napisane jest, jakoby tylną klapę można było zarówno otworzyć jak i zamknąć przyciskiem z pilota w kluczyku (no i jeszcze takowym w kabinie). A ja naciskam i jedyne co uzyskuję, to otwarcie zamka w niej i uchylenie o może 5 mm - nie ma mowy o żadnym podnoszeniu do góry automatycznym. W ETK (niestety mam dostęp tylko do wersji online) widzę jakiś jakieś siłowniczki, ale czy one otwierają, czy po prostu to centralny zamek - nie potrafię wywnioskować.

Napiszcie, proszę :modlitwa: :modlitwa: , jak jest u was - podnosi się klapa automatycznie, nie podnosi, ale może zamyka, albo najpierw zamyka, a potem podnosi :wink:

Opublikowano
Aby się automatycznie otwierało i zamykało, to musi być cały mechanizm do tego - w standardzie nigdy nie było w E39, nawet w E38. Można tylko otwierać z pilota oraz E39 i E38 posiadają też automatyczne dociąganie klapy (ale to już nie ma związku z pilotem ...).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Dzięki, dzięki!! :hand:

Jak najbardziej - dociąganie jest i u mnie.

Opublikowano
Pomocy!!

Jestem leciutko skonfundowany - czytam instrukcję obsługi do mojej Beci, a tam napisane jest, jakoby tylną klapę można było zarówno otworzyć jak i zamknąć przyciskiem z pilota w kluczyku (no i jeszcze takowym w kabinie). A ja naciskam i jedyne co uzyskuję, to otwarcie zamka w niej i uchylenie o może 5 mm - nie ma mowy o żadnym podnoszeniu do góry automatycznym. W ETK (niestety mam dostęp tylko do wersji online) widzę jakiś jakieś siłowniczki, ale czy one otwierają, czy po prostu to centralny zamek - nie potrafię wywnioskować.

Napiszcie, proszę :modlitwa: :modlitwa: , jak jest u was - podnosi się klapa automatycznie, nie podnosi, ale może zamyka, albo najpierw zamyka, a potem podnosi :wink:

To dokladnie tak dziala - klapa nie ma zadnego mechanizmu ktory by ją unosil po odryglowaniu.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
...

To dokladnie tak dziala - klapa nie ma zadnego mechanizmu ktory by ją unosil po odryglowaniu.

Ale może mieć - ale tylko w E38 ;) 8) - to tak na marginesie ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
...

Pytanie dotyczylo konkretnie E39 i na tym sie skupilem :)

Z drugiej strony, "proste" samochody nowszej produkcji (passat, mondeo, hondy itp) maja tego typu "mechanizm" ktory polega po prostu na

odpowiednim zrownowazeniu sily amortyzatorow i sprezyny unoszacej klape - kwestia rygla rozwiazana jest tak samo.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
...

Nie tylko :norty: , właśnie czytam świeżo zakupioną instrukcje i pisze , że jest ta opcja w E39 Touring :D

Pozdrawiam

Piotrek