Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szybkie i może błahe pytanie,

jednak trochę mnie męczy i nie mogę nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.

Czy zderzaki przód i tył z m-paka pasują z coupe do sedana?

Początkowo myślałem że przód podejdzie na 100%.

Myślałem, że tył nie pasuje z coupe do sedana i odwrotnie.

Jednak po przeglądnięciu kilkudziesięciu ogłoszeń na allegro zgłupiałem.

Część sprzedawców piszę, że zderzaki w sedanie i w qpe są jednakowe, część zaznacza że pasują tylko do qpe ... i teraz sam już nie wiem.

Wiem tylko, że tył kompakta jest inny.

Może mi któryś z forumowiczów udzielić jednoznacznej odpowiedzi :modlitwa:

RWD Rulez!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w sumie też nie wiem. na logikę - maska od coupe i sedana jest inna, coupe ma bodajże dłuższą, pytanie tylko czy błotniki ma takie same, jak nie, to zderzaki też będą inne, poszukaj gdzieś na forum bo jestem pewnien że to już było omawiane, pozdro..
Opublikowano

Właśnie od jednego koleżki z innego forum dowiedziałem się że:

Zderzaki: "przód, tył, progi pasują do każdej wersji oprócz compacta (tył)"

Listwy: "listwy na drzwi są te same do coupe/cabrio/compact (?) i inne do sedan/touring"

Z tym że listwy compakt ma inne niżeli pozostałe wersje.

Ktoś inny napisał, że: cytat

"Problem (niewielki) jest z założeniem zderzaków od M'ki to seryjnej 3ki. Zderzaki są o 2cm szersze, ale jak się je przygnie i trochę wysunie wzmocnienia w włókna to pasują idealnie. Mocowania śrub są identycznie zarówno w modelach jak i rocznikach"

Tak czy inaczej wnioskuję z tego co wyczytałem na różnych stronach że da rade zderzaki z pakietu coupe założyć do sedana, więc mam nadzieje że mi też się to uda.

RWD Rulez!