Skocz do zawartości

Dziwne zachowanei samochodu.. problem z jezdzeniem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nowe problemy.

1. Od tygodnia strasznie lupie i wali cos przy kreceniu kierwonica. Czasami nawet keirownica nie idzie plynnie tylko jakby przeskakiwala co pol centymetra

2. Drugi problem ktory strasznie mnie zaniepokoil. Od 2 dni gdy ostro mu wcisne, np dam dwojke i gaz na maksa to co chwile wlacza sie trakcja i blokuje. No to wylaczam trakcje wciskam na maksa i ewidentnie czuje jak tyl ucieka... CZym to mo zebyc spowodowane? Drogi juz sa nromalne na 100%. Z reszta nawet przy sniegu tak nie mailem;)

Opublikowano

2. Drugi problem ktory strasznie mnie zaniepokoil. Od 2 dni gdy ostro mu wcisne, np dam dwojke i gaz na maksa to co chwile wlacza sie trakcja i blokuje. No to wylaczam trakcje wciskam na maksa i ewidentnie czuje jak tyl ucieka... CZym to mo zebyc spowodowane? Drogi juz sa nromalne na 100%. Z reszta nawet przy sniegu tak nie mailem;)

w moich rejonach pomimo lekko dodatniej temperatury drogi są bardzo śliskie!

Dodatkowo jak jeździsz na zimówkach to zauważyłem u siebie, że opony zimowe średnio dają sobie rade na mokrej nawierzchni :)

Opublikowano
Rzeczywiscie chyba bylo slizgo i dlatego bo dzisiaj w dzien wszystko ok. A co do pierwszego problemu to ucieka mi plyn od wspomagania i chyba pomopa padla. Miesiac temu mialem tylko trosze ciszej i dolalem plynu. Dizisaj patrze i juz prawie go nie ma. Dolalem i znowu ciszej wyje.