Skocz do zawartości

[E32] Problem z elektrycznym dociąganiem klapy bagażnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest mój pierwszy post na tym forum, więc witam WSZYSTKICH serdecznie!!!

Mam BMW 750iL z 1993r. i problem z elektrycznym dociąganiem klapy. Po zakupie auta zamek bagażnika szwankował, trzeba było przemieścić taką zapadkę i dopiero wtedy dociągał. Robiąc pełną inspekcje po zakupie zleciłem także naprawe tego zamka. Od tego czasu działał ponad tydzień bez zarzutu. Później autko stało w garażu przez jakieś 2 tygodnie (akurat w czasie tych mrozów) i teraz pojawił się problem polegający na tym, że po lekim domknieciu klapy zamek łapie (tzn. aby otworzyć ją musze nacisnąć ponownie guzik), ale nie dociąga - nie słychac nawet pracy tego silniczka.

Co może być przyczyną takich objawów? Czy może to miec związek ze stanem akumulatora (po zakupie był zakłozony nowy)?

Opublikowano
Podepne sie pod Ciebie mam to samo jak lekko puszcze To opadnie ale nie dociaga klapy musze trzepnac zdrowo zeby bagaj sie zamknol, gdy srubokretem nacisne zapadke wzamku to tak jak by silniczek sie wlaczal od dociagania ale klapy nie domyka :( CZy trudno jest to rozebrac samemu ?

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg