Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Albo jestem malkontentem i czepiam się wszystkiego albo jest coś na rzeczy i powinienem się bać :shock: Wcześniej, czyli w dniu zakupu w DE, 2500 km temu nie zauważyłem żeby coś skrzypiało, stukało jak jadę po drodze nie utwardzonej z koleinami, nawet bardzo wolno. Jeśli jadę po asfaltowej drodze i wjadę w dziurę nic nie skrzypnie, stuknie głucho. Wszystko to słyszę w okolicach kokpitu raz z prawej strony, raz w środku. Nie wiem jak to opisać... Czy przednie zawieszenie się już sypie?
Opublikowano
Kolego miałem podobny problem w e36 okazało się że była to wina amortyzatora z tyłu (zacierał się tłok po 3 miesiącach ) szczególnie słyszalne to było na wertepach jak wolno jechałem (jak wóż drabiniasty skrzeczało)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
I sprawa się chyba wyjaśniła. Samochód póki co parkuje pod chmurką i jak jest zimno, to kokpit czasem zatrzeszczy raz z lewej, raz w środku a raz z prawej strony. Uff, a juz myślałem że zawieszenie siada :wink:

Ja mam cos podbnego, ale to bardziej niz trzeszczenie, to jakies bzyczenie, dziwne dzwieki i nie zawsze. Tak sie zastanawialem czy moze cos drga i przenosi te dzwieki do kabiny np. uklad wydechowy??

Pozdrawiam

Krzysiek