Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od mniej więcej tygodnia mam problem z brakiem mocy w moje 730i. Pewnego razu podczas jazdy przestała mi palić na kilka cylindrów :(. Obecnie podczas jazdy czuć jakby utraciła z 50 KM. Silnik silnie wibruje zarówno na postoju ja i podczas przyspieszania. Objaw wystąpił w czasie deszczu. Pół roku temu podobnie jak teraz w mokry dzień też mi się zamuliła ale po paru kilometrach nagle dostała kopa i wszystko wróciło do normy. Wymieniłem świece, na kompie nic nie wyszło. Panowie co dalej robić? Przypuszczam, że wina może leżeć też po stronie cewek, fajek, sond lambda. Sam nie wiem od czego zacząć. Większość problemów z silnikiem zaczęła mi się po zalaniu mobilem 10w40. Zaczęła palić olej, coś zaczęło stukać w silniku, telepać całą budą. Wielkie dzięki za wszelkie rady. Może wiecie czego to mogą być typowe objawy? Pozdrawiam

Opublikowano
zacznij od sprawdzenia cewek czy wszystkie podaja prad na swiece sprawdz kable zasilajace cewki, nastepnie czy nie masz wyciekow z pod dekli oleju ktory zalewa komory ze swiecami co powoduje przebicia na mase. Powodow moze byc mnostwo uszkodzony przeplywomierz , zabrodzony silik krokowy, uszkodzona odma regulujaca nadmiar gazow w skrzyni korbowej i wrescie sondy ( mi jak padly to trzepalo silnikiem jak cholera a pod gore to ledwo dawalem rade podjechac) narazie odpielem i w trybie awaryjnym pociskam i jest gicio.Na laptopie pokazalo mi ze to sondy.....Głowa do gory :P

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg