Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zamówiłem amortyzatory przednie a wiadomo ,że są na krótszym i dłuższym ok5 cm trzpieniu. Te moje mają dłuższy.Teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem bo rozrysowałem sobie wszystko na papierze i męczy mnie myśl - czy dłuższy trzpień amortyzatora (odcinek gładki pod gwintem na nakrętkę) sprawi że samochód będzie stał wyżej przodem?

Dodam ,że nie chcę tego. I tak zakup amortyzatorów pochłania mi dużo nerwów bo jest kilka rodzai i nawet wg. katalogów jest problem - dlatego zamówiłem od razu z górnymi mocowaniami - łożyskami, żeby był komplet i żeby nie było niespodzianek. Amortyzatory to Bilstein B4 PNE 3119.

Opublikowano
no to kolego mozesz miec problem, bo jak to nie sa takie same amorki to Ci nie podejda raczej
Opublikowano
Adzio ma rację. Miałem podobny problem, zakład zamówił mi właśnie takie Bilsteiny i były nieodpowiednie. Skończyło się na zwrocie i zakupie pasujących Sachs'ów.
Opublikowano
Adzio ma rację. Miałem podobny problem, zakład zamówił mi właśnie takie Bilsteiny i były nieodpowiednie. Skończyło się na zwrocie i zakupie pasujących Sachs'ów.

Miałeś taki model i rocznik jak ja? 03.93?Bo zaczynam się już denerwować? Kupiłem te bo były w promocji a zastanawiałem się jeszcze nad BOGE. Ale myślisz że coś może mi jeszcze nie pasować jak zamówiłem amortyzator + dopasowane do niego górne łożysko? Gdzie jeszcze tkwią niespodzianki? :doh: