Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam pytanie odnośnie bmw e34 2,4td: sprawa jest tego typu,że od jakiegoś czasu nie działa mi zegar od obrotomierza i spalania ,a teraz doszedł jeszcze od predkościomierza. dodatkowo mam problem podczas równej jazdy, gdy jadę na 2 lub 3 biegu równym tempem(nie dodając gazu) szarpie autem jak na koncercie rokowym. wymieniałem już świece i filtr paliwa. wtryski sa oki ,bo nie kopci mi jak smok. czy mozliwe jest to,że wtrysk sterujący źle reguluje dawkę paliwa???

Opublikowano
co do zegarow to pewnie to code plug, poszukaj, pisalem o tym na forum, nie dawno byl temat poruszany
Opublikowano
Witam. Miałem kiedyś podobny problem. Też nie działały mi obrotomierz i ekonomizer, dodatkowo auto było strasznie mułowate. Winny był jeden ze sterowników. Steruje on pracą pompy (chyba) no i steruje też zegarami. Jak auto wcześniej jeździło normalnie i zaczęły się dziać takie cyrki to tam bym szukał. Najlepiej jak byś pożyczył od kogoś na 10min taki sterownik z innej 524 i będziesz miał pewność. Ja dałem u mnie sterownik z innym numerem i też działa. Przed wymianą pamiętaj żeby odpiąć akumulator. Pozdrawiam