Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ja mam problem nie wiem co jest moj silnik zarowno cieply jak i zimny"dycha" tak jakbym zdjal odme lub korek od wlewu oleju chodzi jak star 200.Obroty nie faluja tylko trzesie nim i wtedy na chwile spadaja.prpsze o pomoc guma od przepl.dobra na 100proc silnik krokowy dobry i czyszczony na gazie jest troszke lepiej ale podobnie.Przy tym slabe ma przyspieszenie bylo lepiej jest to silnik 2ltochyba po regulacji zaworow ale jrszcze raz sprawdzilem na zimnym 0,25 na ssacych i wydech.Jeczcze raz prosze o porade[/b]
Opublikowano
jezeli zawory byly regulowane i dalej tak zdycha to jedyne co mi przychodzi do glowy to wytarty walek rozrzadu....bo ja objaw by wystepowal tylko na benzynie to mozna by obwiniac regulator,pompe paliwa czy wtryski - ale mowisz ze na gazie podobnie :(

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
nie walek to na bank nie dlatego ze w marcu mi walnela glowica i kupilem po regeneracji igle walek byl po szlifie naprade super i krzywki sa bardzo ladne ja mysle ze to cos z podcisnieniem na gazie chodzi dobrze tylko chwilowo wpada w takie glupie obroty ze nim trzesie.i sie muli dopiero po chwili przyspiesza ma wyrazny spadek mocy
Opublikowano
a jestes pewny ze nie lapie zadnego lewego powietrza - widzailem przypadek gdzie kolektor dolotowy byl nie dokrecony i silnik bral lewe powietrze...moze poszukaj nieszczelnosci. Troche tyche wezykow w m20 jest.

Opublikowano
tak :) silniki m20 wlasnie sa z tego znane :) musi byc szczelny korek, bagnet od mierzenia poziomu :) nie moze byc nieszczelnosci na odmie itp :) akurat pod tym wzgledem to wredne silniki.