Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dylemat..jakie sprężyny wybrać. Samochód(e30 318is) ma jezdzic w KJS i niestety "od czasu do czasu" na codzień. :?

Propozycje:

1. H&R czerwone - temat juz omawiany, ale czy nie bedzie za twardo i za nisko przy "dziurawych" KJS?

2. H&R niebieskie - ponoc dość miekkie, ale czy nie za bardzo? moze ktos uzywał i sie ustosunkuje.. :)

3. Eibach - o tych nie znalazłem zadnej opinii, natomiast wiem, ze robią takie z obnizeniem -20/-15 w trosce o miske olejową :wink:

4. Spotkałem sie jeszcze z opisem pewnego is-a na www.youngtimer.pl, gdzie wlasciciel poleca seryjne od 325i(na dziury).

aaa...i jeszcze dosc istotna informacja - sprezyny do amorow bilstein B6.

Z góry dziekuje za odpowiedź.

Wiem, ze temat poruszany kilka razy..ale posty były nawet kilkuletnie, wiec mysle, ze bagaz doswiadczenie uzytkowników napewno znacznie wzrósł..

Ps. Witam wszystkich uzytkowników forum!! Mój pierwszy post...mam nadzieje, ze nie ostatni :D :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kjsy mało dziurawe proponuje b8+ Sprezyny czerwone H&R

Kjsy dużo dziurawe proponuję B6+ Sprężyny seria od 6 cylidrówki od disla

Felix masz moze numer sprezyn do zestawu z B8. Kolor w przytpadku H&R nie ma znaczenia, opinia przedstawiciela H&R na Polske i p. Biernackiego.

Dostalem odpowiedz od H&R dzialu motorsport w specyfikacji asfaltowej.

NIE MAM POJĘCIA CZY NP. 100N/MM TO BEDZIE TOTAL BETON??

Macie jakies zdanie na ten temt??

For the E30 we can offer the following springs for rally tarmac:

Front axle:

part number RP664VA070, 70N/mm, spring will lower the car max. 10-20mm

part number RG664VA100, 100N/mm, spring will lower the car approx. 40-50mm

Rear axle:

part number: RP664HA110, 110N/mm, spring will lower the car max. 10-20mm

part number: RG664HA120, 120N/mm, spring will lower the car approx. 40-50m