Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problemik tego typu, ze w momecie wystapienia mrozow okolo 25-30*C przestala grzac tylna szyba. Po wlaczeniu przycisku, kontrolka sie zapala, na szybie tak jakby bylo widac delikatne rozmarzniete paski ale szyba nie grzeje jak powinna. Zeszlorocznej zimy nie mialem tego problemu. Ma ktos jakis pomysl?? Napiszcie jeszcze ja dotrzec do kabli zasilajacych tylna szybe, gdzie sa poprowadzone.

:modlitwa: Z gory dzieki za pomoc. :modlitwa:

Opublikowano
Rewelacja, dzieki za odpowiedz - bardzo wyczerpujaca. Jak tylko bede mial troche wolnego (pewnie w piatek albo w sobote) rozpruje tylna kanape i wszystko posprawdzam :]
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dokladnie tak jak napisal "ventola", kwestja przepalonego bezpiecznika, tak wiec jeszcze raz dzieki za rade i zamykam temat :]
Opublikowano

nie będe zakładał nowego tematu ale tu zapytam :

przestała mi grzać szyba w e39 (sedan)

cały czas była sprawna (wszystkie paski) a od kilku dni całkowicie nie grzeje !

bezpiecznik nr 20 jest dobry , lusterka grzeją , radio gra normalnie , kontrolka we włączniku sie oświeca -- a szyba nie grzeje

ma ktoś jakiś pomysł ?

szukałem we wyszukiwarce ale jedynie z tematów o szybie znalazło ten

Opublikowano
nie wiem jak jest w e39, ale akumulator, przekazniki i czesc bezpiecznikow jest napewno z tylu pod siedzeniem wiec tam, dobrze poszukaj, jesli podgrzewoanie zniklo gwaltownie - tak jak u mnie to pewnie wina jakiegos bezpiecznika pod tylna kanapa.
Opublikowano

w e39 nic pod kanapą nie ma , za to są bezpieczniki i przekaźniki w bagażniku (i akumulator)

zaczłem tradycyjnie od rozkopania obu słupków no i tam wszystko było OK !

jak się wyjmnie bezpiecznik nr 20 to przestaje świecić panel klimy i nie oświeca się kontrolka szyby tak więc bez otwierania schowka można się zoriętować że ten bezpiecznik jest dobry

no i na koniec sprawdziłem bezpieczniki w bagażniku -- no i znalazłem przepalony (30A)

nie wiem jaki ma numer ale szyba znowu grzeje

a bezpiecznik raczej nie wyglądał na spalony a raczej tak jakby utlenił się w miejscu łączenia drucika z blaszką

Opublikowano
no wlasnie, grunt to to ze szyba juz grzeje :] u mnie ten bezpiecznik przetopil swoja obudowe, tak jakby spalil sie ogniem :]