Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niedawno stałem się szczęśliwym nabywcą x3 3.0si

Chciałbym zainstalowac lpg a kompletnie się na tym nie znam i mam pytanie do miłośników marki

1. Czy ma ktoś doświadczenie w kwestii lpg w nowych silnikach?

2. Jeżeli nie zakładać to dlaczego?

3. Jaką markę instalacji wybrać?

4.Gdzie w Warszawie najlepiej to zrobić (znalazłem w temacie z warsztatami Rembertów ale może inne sugestie)

5.Przy jakim przebiegu to zrobić (auto ma poniżej 10000km)

Dziękuję za pomocne informacje

pozdrawiam

Opublikowano

Witam!

Zdania pewnie będą podzielone w zależności od tego czy ktoś jest zwolennikiem czy przeciwnikiem gazu. Ja jestem zwolennikiem wiec ja bylbym za zagazowaniem. Oczywiscie ktos moze powiedziec ze skoro stac cie na nowe x3 to powinno byc cie stac i na benzyne. Ja osobiscie uwazam, ze skoro mozna ja jazde placic ok. polowe mniej to dlaczego nie.

Moja instalke zakladalem w firmie cargaz w poznaniu i wiem ze robili oni niedawno homologacje w bmw na zakladanie instalek (innych marek zreszta tez). Moj 330i chodzi na gazie idealnie i jestem bardzo zadowolony.

Odpowiadajac na pozostale pytania:

1. to jaka instalke zalozysz (jesli sie zdecydujesz) na drugorzedne znaczenie - wazne zeby instalator byl fachowcem i porzadnie ja zalozyl. Kazda dobrze zalozona instalacja wtryskowa bedzie chodzila tak, ze nie odczujesz roznicy czy jezdzisz na pb czy na lpg.

2. to czy warto wynika przede wszystkim z tego jak dlugo masz zamiar jezdzic tym samochodem i ile km mnie wiecej chcesz nim zrobic. moja instalka zwroci mi sie po ok 30 tys km a samochodem mam zamiar zrobic przynajmniej 100 tys wiec mnie sie oplaca. a czy tobie to musisz juz sam sobie obliczyc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź (nr dwa bo pierwsza odpowiedź nie dość wyczerpująco zobrazowała problem) Czy warto to już kilka razy policzyłem. Zdecydowałem się na firme EGP- szef był bardzo konkretny i wyczerpująco dopowiedział na moje pytania. Dam znać o przebiegu prac.

pozdrawiam