Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak połączyć telefon (N95) przez blutooth?

Co trzeba po kolei zrobić, żeby rozmawiać przez telefon, a głos słyszeć z glośników? Czy każda E60 ma blutooth? I gdzie tego szukać w menu?

Opublikowano

Było o tym nie raz - są różne wersje - bardziej optymistyczna, że telefon się paruje, ale nie czyta książki telefonicznej i pesymistyczna, że telefonu się nie da sparować w ogóle. Na stronie BMW jest lista wspieranych telefonów i wynika z niej to, że telefony oparte na Symbianie mają problemy ze współpracą z BMW.

Kal800

Opublikowano

Witam!

Chyba nie każda e60 ma bluetooth. Zobacz w menu i-drive w Coomunication - telefon oraz w głównym menu Coomunication Interface tam musisz aktywować bluetooth a następnie w Coomunication sparować telefon.

Opublikowano

A czy możesz podesłać link do wątku?

Nie wiem gdzie właczyć bluetooth w samochodzie.

Opublikowano
Witam!

Chyba nie każda e60 ma bluetooth. Zobacz w menu i-drive w Coomunication - telefon oraz w głównym menu Coomunication Interface tam musisz aktywować bluetooth a następnie w Coomunication sparować telefon.

ok, dzieki.

a czy przyciski mowy i słuchawki na kierownicy mają cos do tego?

Opublikowano
A czy możesz podesłać link do wątku?

Nie wiem gdzie właczyć bluetooth w samochodzie.

Poszukaj w rozdziale "Audio, Alarmy, Nawigacja & Elektronika" - jest tam porad na dobry tydzień lektury...

Opublikowano
Tak krótkie naciśnięcie przycisku z telefonem na kierownicy to odbieranie rozmowy, uruchamianie wyboru i zakończenie rozmowy. Długie naciśnięcie wybieranie numeru.
Opublikowano

Mam gdzieś w szufladzie SE K800i, zobaczę czy będzie działać.

Czy ten telefon musi leżeć w podłokietniku????

Opublikowano
Nie jak go sparujesz to może być w kieszeni. Wszystko obsługujesz i-drive i w kierownicy.
Opublikowano

Bardzo dziękuję za pomoc!

Jeżeli jednk nie mam blutooth, to do czego mogą jeszcze służyć te przyciski na kierownicy?

I czy w funkcja blutooth jest w I-drive/communication/telephone?

I czy jeżeli nie mam blutooth, to czy mogę to jakos domontowac?

Opublikowano
Aby aktywować bluetooth jak jest to musisz wejść w menu główne w "i" i tam będzie Communication Interface. Tam aktywujesz bluetooth a potem w Coomunication - telefon parujesz go.
Opublikowano

Wygląda na to, że mój samochód nie posiada nawet bluetooth ;-((((

Czy ewentualnie ktos moglby podac ścieżkę do włączenia bluetooth przez I-drive? Dla pewnosci?

Opublikowano

Ja mam bussines i działa mi nokia n95 8g, tylko nie czyta książki telefonicznej.

Wciśnij menu potem wciśnij kontroler i jedź na sam dół i tam jest bluetooth.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dokładnie jak kolega napisał. Menu wcisnąć i-drive i zjechać na sam dół tam jest Communication Interface w angielskim albo niemiecki Einstellungen Komunikation, otwierasz to i zaznaczasz bluetooth. A później wchodzisz w Communicatiun i-drive przesuwając go w górę i tam parujesz telefon.