Skocz do zawartości

Spryskiwacze w 325i Dziwne zachowanie układu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w aucie spryskiwacze z intensywnym myciem reflektorów (niestety nie działa) Pod maska znajdują sie dwa zbiorniki na płyn, jeden 6 litrów na szyby i jeden 1 litrowy "intensiv reiniger" na reflektory. Przynajmniej ja to tak rozumiem. Z tego co zauwazyłem to są one ze soba połączone węzykami... I teraz przejde do sedna sprawy... Otóz kiedy mam płyn w jednym i w drugim zbiorniku i włącze spryskiwacze (na swiatłach nie działaja) to po którym tam włączeniu zaczyna mi wywalac płyn z tego małego zbiornika, z duzego wtedy jest przepompowany do małego i tak sie to konczy ze po paru minutach duzy zbiornik mam pusty a w małym nadal jest płyn. Dodam jeszcze ze przy duzym zbiorniku mam dwie pompki (małą i dużą) Ta duza znajduje się od strony reflektora i jest ona czyms zatkana a jakis węzyk troche ponizej sobie swobodnie spoczywa... Jak kupiłem auto to wszystko było tak jak jest teraz i było ok, płynu mi nie wywalało...

Macie jakies sugestie co to moze byc albo co musze posprawdzac??