Skocz do zawartości

czujnik oleju zepsuty... może cieknąć olej przez niego???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie czy olej moze cieknąć przez czujnik oleju bo strasznie mam zażygany olejem silnik od spodu i nieświeci mi sie olej kiedy jest go mało... to może być przyczyna przez ten czujnik oleju ??

z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam

Opublikowano
Jak by czujnik był zepsuty to mimo stanu oleju lampka by sie zapaliła bądź mrugała.A jeśli chodzi czy może z pod czujnika ciec to, może
BMW M-Power
Opublikowano

czujnik oleju zapali się, gdy oleju jest rzeczywiście mało... czyli np. spada jego ciśnienie. Wg. Ciebie może być mało ale i jak będzie poniżej min. to podczas pracy nie musi się zapalać...

Natomiast wyciek jak najbardziej jest możliwy, miałem tak w e30. Ubytek był spowodowany wyciekiem przez czujnik... mimo, że niby działał.

P.S. co rozumieć, że lampka się nie świeci - nawet po przekręceniu kluczyka, czy podczas jazdy?? (jeśli drugie, to patrz wyżej)

Opublikowano
po przekręceniu kluczyka normalnie sie świeci po odpaleniu gaśnie tak jak powinno być... jak długo stała postanowiłem sprawdzić olej a na bagnecie normalnie było sucho
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

to skoro stała i olej wyparował?? to nie było śladów wycieku w jakimś miejscu pod samochodem???

wytrzyj silnik i obserwuj w którym miejscu zaczyna się zabrudzać.

Czujnik też sprawdź lub wymień jeśli wokół niego jest brudno lub jeśli gaśnie kontrolka, gdy oleju brak!!

Nic więcej raczej przez klikanie nie wymyślę

• 2 tygodnie później...