Skocz do zawartości

problem z ogrzewanie w e46 320d czekam na sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a wiec jak w temacie mam problem z ogrzewaniem,pare dni temu przejechalem autem jakies 200km i temperatura silnika niewyszla mi poza niebieskie pole,a wiec poszukalem podobnych tem na forum-wikszosc przypadkow to termostat,no to do sklepu zamowilem nowy,po 2 dniach zalozylem a problem nadal nieznikl.2 ga sprawa to po przekroczeniu 120km/h odcina mi doplyw powietrza z nagrzewnicy do kabiny(zamyka klapy,nawiew dziala ale kotluje wszystko w srodku),klima dziala poprawnie komputer tez niewykazal bledow(a bylem na 2 st.diagn.) rece mi opadaja....czekam na jakies sugestie
Opublikowano

witam, nie wiem czy wiesz że 320d ma dwa termostaty

1.głowny-duży obieg

2.mały egr-mały obieg

też tak miałem,wymieniłem duży-auto zaczeło się dogrzewać ale trwało top strasznie długo potem kupiłem mały problem zniknoł.auto nagrzewa się dużo szybciej i jest zdecydowanie cieplej w samochodzi.

Opublikowano

Witam serdecznie !

W tym modelu sa 2 termostaty, ale jest tez jedna WAŻNA RZECZ- przed chłodnica znajduje sie żaluzja i przy obecnych temp. za oknem jak silnik pracuje musi byc ZAMKNIETA !

Było juz o tym duzo na forum...

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam serdecznie !

W tym modelu sa 2 termostaty, ale jest tez jedna WAŻNA RZECZ- przed chłodnica znajduje sie żaluzja i przy obecnych temp. za oknem jak silnik pracuje musi byc ZAMKNIETA !

Było juz o tym duzo na forum...

Pozdrawiam

o tym 2gim termostacie to wiedzialem tylko niewiedzialem ze tez ma duzy wplyw na temp.sprawdze to dzieki. co do zaluzji w moim jej niema jest tylo automatyczna za wentylatorem,zamyka sie zaraz po odpaleniu auta.zobacze jeszcze z tym termostatem i dam znac
Opublikowano

Jesli sie zamyka to OK. Musi byc niezły upał za oknem aby sie otwatła.

Ok. dobrze piszesz ona jest za chłodnica, to ja zle sie wysłowiłem piszac "przed" :oops:

Pozdrawiam