Skocz do zawartości

[E46] 330d Dziwny odglos - sprzeglo ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Sprawa dotyczy 330d 2005 z manualna 6-cio biegowa skrzynia.

W sumie nie wiem czy to problem bo w serwisie bmw uslyszalem ze to normalne. Otoz auto pracuje na wolnych obrotach - gasze je bez sprzegla slysze odglos jakby cos gdzies haczylo, jakby zebatki sie chcialy zazebic a nie mogly takie klak klak klak. Efektu tego nie ma gdy przy gaszeniu silnika wcisne sprzeglo - gasnie czysciutko i cichutko. Ponadto biegi mi nie wchodza plynnie tylko hacza - czasami jak przelaczam na 3 to na lewarku czuje jak sie zebatki zazebiaja, tak jakby wciagalo ten lewarek na wlasciwe miejsce. Co to moze byc ?? czy te skrzynie faktycznie tak maja czy serwis chce sie wykpic sianem ??

Pozdrawiam

Daniel

Edytowane przez kostner
Opublikowano
Mam dokładnie to samo przy gaszeniu silnika , mechanik mi powiedział że to dwumas i żebym się nie przejmował tym , nie zawsze ale często mi tak gaśnie , biegi mi wchodza idealnie , to chyba sa 2 różne sprawy o których mówisz

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS