Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytania co może być tego powodem że po odpaleniu lub jeździe gdy jest nagrzany auto samo wkręca się na obroty od 2000 do 3500 i trzyma te obroty,a ostatnio pod jak zgasiłem to już nie mogłem odpalić kręcił ale nawet nie zipnął po jednym dniu postoju odpalił bez problemu ale znów obroty poszybowały w gorę dlatego nawet nie jeżdżę tym autem a chciałbym to naprawić ale tak by w warsztacie kitu mi nie wcisnęli proszę o pomoc.
Opublikowano
Coś mi sie wydaje że tylko podpięcie pod kompa Cię ratuje, bo tak można gdybać. Skoro śmierdzi paliwem to oznacza że nie przepala czyli za bogata mieszanka. Na zimnym zawsze czuć w spalinach benzynę bo silnik jest zimny pracuje na ssaniu. Podepnij pod kompa i będzie coś więcej wiadomo.
Opublikowano
Właśnie popiołem i nic nie wyszło ale widzę że jak zrobiło się cieplej to i problem znikł jak na razie ale dale nie wiem co jest .
Opublikowano
fajnie by było jak byś napisał jaki to silnik bo jak Diesel to masz mega wielkie obroty jak benzyna to nie wiem czy są duże czy nie :D a na gazie to jeszcze inna bajka... po za tym podepnij go pod kompa który ma zainstalowany bardzo dobry diagnostyczny soft tylko się nie rozwal bo z reguły taki soft wynajduje 50 nikomu nie potrzebnych i niezrozumiałych błędów :D
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...