Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów!

Mój problem wygląda następująco:

Po uruchomienie auta ekran nawigacji migocze tak jakby uruchamiał się na ułamek sekundy i za chwilę gasł i tak w kółko. Zauważyłem, że zjawisko nasila się wraz ze spadkiem temperatury otoczenia. Latem zdarza się to dość rzadko, natomiast w okresie zimowym zjawisko to pojawia się prawie zawsze i zazwyczaj ustępuje po dłuższym rozgrzaniu wnętrza auta. Podejrzewam, że problem tkwi w czytniku od nawigacji, ponieważ w czasie gdy na ekranie widać migotanie jest problem nawet z wyjęciem płyty CD.

Po rozgrzaniu wnętrza auta gdy wyświetlacz już "zaskoczy" funkcje nawigacji działają bez zarzutu.

Dodam że moja nawigacja to MK4 i mam czytnik DVD.

Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem?

Opublikowano

Nie jestem na 100% ale czytałem, że jeżeli jest podłączony czytnik to on przejmuje generowanie obrazu na wyświetlaczu.

A co do mrygania to czytnik może złapał gdzieś wilgoć albo coś, rozbierz go i zobacz jak wygląda w środku innego pomysłu nie mam, zostaje ewentualnie oddanie do jakiegoś specjalisty.

Opublikowano
Nie jestem na 100% ale czytałem, że jeżeli jest podłączony czytnik to on przejmuje generowanie obrazu na wyświetlaczu.

Też tak słyszałem dlatego właśnie wydaje mi się, że to wina samego czytnika.

A może ktoś zna jakiegoś speca elektornika w Warszawie lub okolicach który specjalizuje się w podobnych przypadkach?