Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jutro koło południa wkleje wreszcie ten filmik, jak to wyglada u mnie z ta strumienica. W zasadzie to juz go na YouTub'a wrzuciłem ale jeszcze jest nieosiągalny bo go przetwarza od godziny 19 :evil:
Opublikowano

W 27 sek ladny jest dzwiek.Powiedz mi czy z montażem strumienicy nie mialeś zadnego problemu w serwisie? oni zrobili tak ze ci idealnie pasowalo ?

Nie wiem czy mamy to sama ale z tego co wiedzialem też mam 2 katy 91r bez vanosa 325i sedan.

Bo dojazd do nich w 2 strony wyjdzie mnie z 40zl i do tego musze auto zostawić nie bardzo mi sie chce w to bawić i myśle czy zwykly gosciu w serwisie zrobi to dobrze?

Opublikowano

no jak masz dwa katy to to bedzie to samo. Z tym ze strumienica nie jest tak jak katy (kazdy osobno) tylko jest połączona, ale pasuje rozstawem idealnie. Jest tylko troche krótsza od katalizatorów i musielismy dospawac chyba 7 czy 8 cm kwasówki. Ja to robiłem z kumplem w garazu we dwóch, wyjelismy cały wydech wycielismy katy wspawalismy po kawałku tej rury i strumienice i jazda wiec jezeli ktos ma troche pojęcia o spawaniu to zrobi to we własnym zakresie. Wiec ja kosztów dodatkowych nie miałem praktycznie zadnych tylko za drut do miga mu oddałem i to wszystko.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie, Rozgałezienie zostaje. Wycinasz katalizatory tylko, tniesz w tych miejscach gdzie katalizator ma grubosc rury jeszcze, potem musisz w to miejsce wspawac własnie strumienice + te krótkie kawałki rurki. Zmierz tylko dobrze jaka dłudosc ma strumienica a ile katalizator i tyle ile brakuje to musisz dociac tej rurki. Hmm czas całej operracji, to zalezy... Nam troche zeszło na wykręcaniu wydechu od kolektora bo sruby były pozapiekane i wkoncu jedna pekła, to musielismy ja rozwiercic i tu nam troche zeszło bo te sruby sa cholernie "twarde" (3 wiertła na jedna poszły hehe, i to takie dobre wiertła). Gdyby nie ta zabawa ze sruba to w 2-2,5 godziny bysmy sie uwineli ze wszystkim. Co do długosci strumienicy, to powiem Ci szczerze ze ja szukałem na Allegro i pisało ze do silników 6 cylindrowych BMW i Mercedesa. Wiec o to sie nie martw bo pasowac bedzie napewno (tylko te kawałki rurki trzeba wspawac) i tyle ale oni wiedza o co chodzi. Tylko bedziesz musiał czekac na nia ze 2 tygodnie, bo oni to robia pod zamowienie... Ja tyle czekałem.

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
http://www.allegro.pl/item531965844_strumienica_katalizator_el_tec_tuning_gratis.html

Coś takiego generalnie masz ?

Jakiej szerokosci rurki są ?

Ja mam cos takiego http://www.allegro.pl/item538004854_strumienica_bmw_mercedes_firmy_rm_motors.html

Tylko ze od El-teca. Hmm patrzyłem teraz w necie to na allegro nie ma takich strumienic... a wez moze wejdz na strone główna El-teca, zadzwon do nich i zamów sobie taką strumienice. Co do grubości rurek to nie pamietam... ale cos pomiedzy 50 a 60 mm

Opublikowano
Hejka zamowilem strumienice w el-tecu i za tydzien bede ja testować :)

Jak zamontujesz to nagraj jakis filmik jak to u Ciebie chodzi...

Pozdrawiam :cool2: