Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatm. Mam e38 3,5 silniczek M62. Ostatnio postała sobie około tygodnia ze zdjętym deklem pokrywy zaworów bo musiałem poczekać na uszczelki. Po złożeniu i odpaleniu zaczeła chodzić nie na wszystkich garach. Na zegarach pokazała się kontrolka awari silnika. Zgasiłem auto i odpaliłem ponownie. Wszystko było ok. Podczas odpalanie (pierwszego) było słychac że rozrusznik ma co robić. Poprostu nie zakręciła jak normalnie. Myślę że poprostu bateria nie jest już w najlepszej kondycji. Ale do rzeczy. Podpiełem się z INPĄ i wywaliło mi sporo błędów czego do tej pory nie było nigdy. Błędy dotyczyły sensoru deszczu, silnika a dokładnie pierwszego cylindra (brak zapłonu). Był też błąd w skrzyni biegów. Błędy te usunąłem i już póżniej nie wróciły. Czy mogło to być spowodowane spadkiem zasilania podczas rozruchu? Dlaczego zakulała ostro po pierwszym starcie?? Hmmm zdziwiłem się. Dziś podpiełem się ponownie z INPĄ i wywaliło mi jeden błąd o numerze 64 AUC sensor. Czy mógłby mi ktoś rozjaśnić o jakii czujnik chodzi? Co to jest to AUC?
Opublikowano

Witam.

Jeśli auto stało pare dni , w dodatku z zużytym akumulatorem - to normalne, że komputer wyświetla różne błędy.

Natomiast co do drugiego Twojego pyutania - niestety nie pomogę poza tym, że (w oryginale) : This sensor controls the fresh air intake system

Nie wiem jednak czy chodzi tu o powietrze silnka czy np klimy.

pozdrawiam

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby
Opublikowano
rozumiem. Dziwi mnie troszkę bo w sumie aku nie było na tyle zurzyte żeby auto nie odpaliło. Poprostu było słychac że zakręciło troszkę wolniej i ciężej niż normalnie. Zmienie aku bo jest jeszcze oryginał BMW a jak by nie było auto nie ma 4 lat. Odnośnie interpretacji błędu dzięki za chęci ale to niestety mało. Może ktoś coś jeszcze wysnuje o co chodzi z tym kodem błedu.