Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem, od wczoraj świecą mi kontrolki od DSC i hamulców. Tej od DSC nie da się wyłączyć i kontrola trakcji nie działa, od hamulców na chwilkę zgasła, (klocki są jeszcze spoko, a czujniki wyglądają ok) Byłem dzisiaj u mechanika, podłączył pod kompa i wyskoczył mu błąd czujnika położenia kierownicy, nie dało się go skasować. Czytałem na forum, że ktoś tak miał, po kilku specach jeździł, nikt tego nie umiał wykasować, aż w końcu ktoś mu to zrobił i problem się nie powtarzał.
Opublikowano

mam dokladnie ten sam problem tylko w 530dA.

Blad jest 104 (Lenkwinkel Geber)

Po wymianie tego czujnika trzeba zakodowac na niego samochod. czy wie moze ktos jak to zrobic? jest taka funkcja w carsoft? (znalazlem tylko opis jak to zrobic w VW)

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja już uporałem się z tym problemem. Nic nie wymieniaj jedź na dobry komputer, najlepiej do serwisu i będziesz miał problem z głowy. Ja zapłaciłem za podpięcie i wykasowanie błędu 100zł, powiedzieli mi, że tak się z tymi czujnikami dziej, trzeba je na nowo ustawić i usterka znika. Wcześniej odwiedziłem kilka stacji i nikt nie umiał mi pomóc.
Opublikowano

ja ruwniez,

rozebralem ale cala klumne kierownicza i popsikalem we wszystkie wtyczki wd40 i znikna blad.

chodzi teraz wszystko elegancko:)

pozdrwiam

Opublikowano
Ja też miałem podobny problem z DSC. Naprawiałem zawieszenie z przodu i z tyłu przez co rozregulowała się zbieżność. Facet w warsztacie powiedział żebym sprawdził czujnik położenia kierownicy. Pojechałem na usunięcie błędu i problem zniknął tylko że przejechałem około 15 km i zaczęło się znów świecić!!! Kontrolka sama zgasła dopiero gdy wyregulowałem zbieżność i przejechałem około 2 km!!!