Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@ lukolo

Z tą dmuchawą to mam podobnie czasem,nie martwiłbym się tym. Zwróć uwagę czy masz włączone automatyczne zamykanie obiegu powietrza. Ja dość często jeżdżę z tą funkcją włączoną i też zdarza się chwila,że dmuchawa jakby stopuje i "przeładowuje" :?

tak samo jest u mnie slychac jak stopuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, wczoraj zauważyłem u mnie że przy - 15 C mój płyn w układzie wspomagania ma konsystencje bardzo - bardzo gęstą i dziwnie pachnie jakby był jakiś maszynowy, sprawdziłem w drugim aucie i tam był wodnisty a nie gęsty jak smalec :), zlałem stary płyn ale nie w najniższym miejscu tylko zaraz za pompą (dwukrotnie płucząc) myślałem że to może być to ale dziś rano przy -5 C ponownie był zgrzyt 2 sekundowy więc lipa. Nagrałem filmik może któryś z kolegów z czym takim się spotkał ??? (film przy -15 C):

czy to wskazuje na pompę wspomagania (ostatnie tchnienia)? czy to coś innego? nie udało mi się pasków ściągnąć bo tam trzeba całe koło ściągnąć ale widzę że nie mam wyjścia... a może to pompa wody ???

Zaznaczę że dzwięk pojawia się tylko podczas pierwszego uruchomienia po długim postoju przy niskich temperaturach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

niezle wyje :mad2: caly czas tak?

jakby bylo pompa wspomagania to by wyla jak sie skreci na maksa chyba ze juz poszla calkowice,wycieki jakies masz patzryles od spodu?

Opublikowano
Żadnych wycieków nie ma a wyje tak przy -5 to ze dwie sekundy a przy -15 ok. 30 sekund. Poza tym pierwszym uruchomieniem po długim postoju wszystko jest oki cichutko i grzecznie pracuje silnik. Miał ktoś coś takiego?? Może macie jakieś wskazówki.?.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja nie mialem ,musialbyc popatrzec na paski kolo pasowe u mnie niekiedy na zimny zapiszczy ale to tak delikatnie ,u ciebie to jakby cos innego,

moze ktos inny mial taki przypadek ,zaloz temat na seri 3 w e9xx