Skocz do zawartości

Problem z zamkiem ( drzwi pasażera ) zatrzaśnięty języczek !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, może ktoś ma jakiś patent na odblokowanie tego języczka co jest w drzwiach ( co powoduje, że drzwi się zamykają ) Wczoraj mi zamarzły trochę drzwi i nie chciały się domknąć i zacząłem się coś tam bawić i zablokował mi się ten języczek, w żaden sposób nie mogę go odblokować jednocześnie próbuje wrócić go na właściwą pozycję ruszając klamką wewnętrzną jak i zewnętrzną i nic. Czy trzeba rozbierać tapicerkę drzwi aby to odblokować?
Opublikowano

Jeszcze ze 2 miesiące - przyjdzie wiosna, odwilż i samo odpuści.

:-)

wysuszyć auto w ciepłym garażu - bedzie dobrze

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby
Opublikowano
witam jakis tydzien temy dokladnie to samo proponuje odmrozic auto jak nie masz gdzie pozadnie nagzac od srodka kiedy auto odmarznie pusci napewbno probuj klamka zewnetrzna ja tak wlasnie zrobilemi pomoglo pozdrawiam
Opublikowano
ale to nie zamarzło tylko czuć, że to jest zablokowane mechanicznie

jasne - tek taż myślałem za pierwszym razem.

Spoko - jak juz mówiłem - bediz edobrze.

U mnie pomogło jak juz pisałem pare dni temu - 6 godzinna jazda do Zakopanego. W trakcie jazdy - 18 - 19 stopni C wysuszyło auto dokładnie.

pozdr

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby
Opublikowano
No tak, tylko, że ja nie mogę zamknąć w ogóle drzwi ponieważ ta zapadka blokuje i jest w położeniu tak jakby były drzwi zamknięte, także jazda raczej odpada, chyba, że wezmę kogoś ze sobą i będzie trzymał drzwi :D
Opublikowano
tak dokladnie to samo jak jechalem na miasto to moja dziewczyna musiala drzwi trzymac wjechalem do garazu zamknietego pod ziemia i nagzalem pozadnie auto jakiez 15 min i puscilo probowalem klamka zewnetrzna i puscilo :mrgreen: