Skocz do zawartości

530D rolka od napinacza paska klimy- jak wymienić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolego mam do ciebie takie pytanko ile ta rolka kosztuje w ASO bo ja kupiłem całośc z ta obudową aluminiową i wymieniłem ją oczywiście cała bezproblemowo
Opublikowano

38 EUR brutto ( ASO w Schwedt/Meyenburg ) .

Szkoda tylko,że EUR nie jest już po 3,40 jak jeszcze nie tak dawno :)

Nr części z rachunku 64 55 7 788 684 Spannhebel .

Normalnie też serwisuje auto tylko u nich ale ostatnio miałem przygodę z pompką paliwa , która nie pozwoliła dojechać do nich i wymieniłem sam tą pompkę . Jestem z tego tak dumny ,że przymierzam się do tej rolki , bo czasami po odpaleniu auta , na zimnym ona piszczy .

Jak już pisałem kupiłem tą rolkę ale ona jest z tym prętem metalowym .

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e36070c7d352b652.html

Na końcu tego prętu jest dziura na śrubkę,więc przypuszczam ,że odkręca się ją właśnie aby wyjąć całość .

Chciałbym jednak się upewnić .

Chodzi oczywiście o tą rolkę obok kompresora klimatyzacji .

Opublikowano
własnie sprawdziłem jest odkrecana od srodka , mi piszczała przy odpaleniu przez jakieś potem się urwała wręcz ukręciła na precie
Opublikowano
własnie sprawdziłem jest odkrecana od srodka , mi piszczała przy odpaleniu przez jakieś potem się urwała wręcz ukręciła na precie

Od środka tzn.zdejmuszesz samą rolkę ) ? klucz płaski 25

Czy zmieniasz z prętem ? Imbus mały

Opublikowano
zmiana z prętem

a jak syczała czy szumiała to już nie pamietam

Odkręcasz tą śrubkę na imbus i wypychasz pręt od tej samej strony co ta śrubka czy jakoś inaczej trzeba to wyciągnąć ?