Skocz do zawartości

330cd coupe '04 co nalezy wymienic przy przeb. 120t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Przy przebiegu 120tys(raczej oryginal) zakupilem auto jak w temacie. Przeczesalem forum, instrukcje po polsku ale nie znalazlem interesujących mnie informacji. Zaznaczam ze wczesniej nie jezdzilem bmw wiec jesli cos palnę to z gory sorry:

Mianowicie co nalezy wymienić przy takim przebiegu podczas zmiany wlasciciela.

Wiadomo olej,filtry to podstawa czy cos jeszcze?Plyn hamulcowy w/g kompa mam do wymiany 06.09, takze mozna chyba zostawic co? Rozrzad z tego co zdarzylem sie zorientowac jest na lancuchu czyli nie wymieniamy zgadza sie?

A jak jest z pompa wody??kiedy się ją wymienia. w mojej ibizce to bylo podczas 2 zmiany rozrzadu ale to auto inna bajka :) czy jest jeszcze cos na co zwrocić uwagę a przeoczyłem.

pozdrawiam i z gory dzieki za info

Edytowane przez Fabi
DOP
Opublikowano

Zmień wszystkie płyny:

Olej w silniku, w skrzynie, dyfrze, płyn chłodniczy, hamulcowy.

Wszystkie filtry:

Powietrza, oleju, paliwa, przeciwpyłkowy.

Podłacz komputer, zrób diagnostykę.

Sprawdż stan pasków, rolek. Czy pompę wody nalezy wymienic przy 120.000 ? Chyba nie.

Zrób przegląd zawieszenia, osłon dolnych, mocowania wału, dyfra, sprawdź cisnienie w kołach. Umyj, odkurz.

Reszta wyjdzie w praniu.

P.S. Nie wierz w przebieg. Nigdy. Ja kiedyś uwierzyłem. Nawet handlarz w niego wierzył. Ale potem oczy mu sie otworzyły.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
Po co wymieniać olej w dyfrze i skrzyni po takim przebiegu, nawet jak i ma ponad 200tyś. km???? Nawet łap tam nie pchaj. Po 400tyś. to może bym się i zastanowił nad jego wymianą, ale nie wcześniej. Co do pompy wody to nie olej, jak padnie to będziesz reperował, może nie paść ci wcale.