Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, posiadam E39 z 2001 525d Touring i mam następujący problem. Otóż nie działa podświetlenie oryginalnego radia, nie można z nim nic zrobic, załącza się po przekręceniu kluczyka ale nie ma regulacji głosu. Ponadto nie widac ani nie słychac działania kierunków, świateł długich chociaż w rzeczywistości wszystkie działają prawidłowo.

Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem i mógłby pomóc.

Może macie w Warszawie jakieś zaufane warsztaty.

Z góry pięknie dziękuję i pozdrawaim. :wink:

Opublikowano
skoro wsio dziala tylko w licznikach nie pokazuje to moze ktoras kostka z licznika sie wypiela...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam wszystkich! mam ten sam problem, dodatkowo nie dzialaja mi wskazniki paliwa,predkosci,obrotow,temperatury i cyfrowy stan kilometrow,wymiana na inny sprawny licznik nie pomogla. czy ktos moze pomoc? pozdrawiam
Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie, posiadam E39 z 2001 525d Touring i mam następujący problem. Otóż nie działa podświetlenie oryginalnego radia, nie można z nim nic zrobic, załącza się po przekręceniu kluczyka ale nie ma regulacji głosu. Ponadto nie widac ani nie słychac działania kierunków, świateł długich chociaż w rzeczywistości wszystkie działają prawidłowo.

Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem i mógłby pomóc.

Może macie w Warszawie jakieś zaufane warsztaty.

Z góry pięknie dziękuję i pozdrawaim. :wink:

mialem taki sam problem w 523i,z tym ze radio dzilalo,natomiast niedzilaly kontrolki swiatel kierunkowskazow,przeciwmgielnych,ale test konsoli pokazywal ze wszystko ok,mechanik mowil ze napewno modol swiatel,niewiem jak po polsku czy to to samo co lcm,ale mowil ze najczesciej wali sie to jak ktos nieumiejetnie cofa liczniek ,licznika w prawdzie niecofalem ale,pojechalem na komputer,i koles sprawdzajac mowi ze ten modul sie nieodzywa i ze trzxeba napewno wymienic,wsiadlem w samochod i jade wrzucam migacz i o dziwo wszystko zaczelo dzialac,wielka radosc bo ten modol dosc drogi jest,a na zlomach niemieli,pozniej zaczalem sobie przypominac ze u tego samego mechanika gasilem lamki serwisowe i cos musialo sie zawiesic ?albi na styka w gnuiezdzie kompa?niewiem,z ta usterka niepuscil mi przeglad,pojedz na komputer pokaze co jest ja napisalem o moim przypadku bo tak mi sie to przupomnialo,tez ci zycze jakiegos prostego rozwiazania
Opublikowano
powszechna usterka w tych pojazdach . jest to brak komunikacji pomiedzy modulami , trudno powiedziec ktory szwankuje ! moze byc lcm ,lub comfort itd. licznik jest napewno sprawny. polecam oddac auto do elektryka ! pozdrawiam
Opublikowano

Dzięki serdeczne koledzy, jestem umówiony z człowiekiem który nazywa się Krzysztof Seweryn, może on pomoże,.

Pozdrawiam serdecznie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany, przyczyną usterki był przewód w wiązce doprowadzającej do pneumatycznego zawieszenia. Przewód był zwarty w kostce.

Naprawy dokonał P. Krzysztof Seweryn

Pozdrawiam :wink: