Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Spaliły mi sie żarówki od ringów i postanowiłem je zastapić diodami, kiedy je założyłem nie było żadnego błędu oprócz tego że jak włączam postojówki to zaczyna szumieć radio to samo dzieje sie kiedy przełacze na światła mijania. Zauważyłem jeszcze jedna rzecz, kiedy światła są wyłaczone i przekrece kluczyk w 2 pozycje to ringi mrugają na zmiane jak stroboskopy przez pare sekund a później sie uspokajają, to zjawisko akurat potrafie sobie wytłumaczyc poprzez sprawdzenie czy zarówka nie jest spalona :roll: Ciekawi mnie tylko czy coś takiego dzieje sie u Was bo sporo ludzi załozyło te diody i nikt chyba nic nie pisał na ten temat. Wracając do szumów to zanim założyłem diody, zaważyłem że czasami mrugaja mi lampki oswietlenia wnętrza, byłem sprawdzić ładowanie gdyż wystepuje to tylko przy włączonym silniku, ale było wsio ok, z tym że to mruganie występuje sporadyczniei w momencie sprawdzanie nie występowało.

Jeśli ktoś spotkał sie z którymś z wymienionych przeze mnie problemów prosze o odpowiedz zanim odwiedzę serwis.

P.S. Nie wiem czy zamieszczam temat w dobrej cześci forum, jeśli nie prosze o przeniesienie.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Musze Cie zmartwic, ale ja juz parokrotnie czytalem o tym problemie na niemieckim forum o E60 - i problemy z dzialaniem radia byly powodem, dlaczego zostalem przy normalnych zarowkach i nie zamontowalem sobie takich diod :roll:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Myśle że jak nic mi sie nie uda zrobić to naciesze sie diodami przez jakiś czas i powróce do normalnych żarówek.

Jeśli ma ktoś jakieś informacje o mrugających lampkach oświetlenia wnętrza to prosze o odpowiedź.

• 7 lat później...
Opublikowano
Witam. Odkopuje temat bo wczoraj zauwazylem dziwny szum a zwlaszcza na voxfm podczas gdy silnil byl zgaszony ladnie gralo, gdy tylkl uruchomilem silnik tylko szum zero radia, inne kanaly podczas jazdy w miare ale czasami tez trzeszczaly i o co chodzi.