Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem ciekaw, czy to normalne zjawisko w nowych modelach BMW, ze przy postoju dluzszym niz jakies 2 tygodnie zaczyna im brakowac akumulatora, tzn rozladowuje sie dosyc intensywnie nawet na postoju. W moim przypadku to oryginalny aku 90 Ah. W starszych autkach taki problem nie mial racji bytu, natomiast w nowych jest kupa elektroniki, ktora moze ssie calkiem sporo, nawet gdy autko po prostu stoi w garazu. Macie jakies doswiadczenia lub gotowa odpowiedz?

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)

Opublikowano
wydaje mi się, że odpowiedzi było mnóstwo. Sprawdź pobór prądu w spoczynku, a potem odłączając bezpieczniki, sprawdź, który jest za to odpowiedzialny. Nigdy tego nie miałem, ale czytając o tym 100 razy, już się naumiałem. Tylko czemu o aku w tym dziale?
PawełH
Opublikowano
No tak, moja gafa, prosze o przeniesienie do odpowiedniego dzialu, przeoczylem, sorry.

No Limits With S2 Power

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
No i cisza w temacie a myslalem, ze bedzie las (p)odpowiedzi. Przy czym nie chodzi mi o wiedze jak sprawdzic pobor pradu itp tylko czy to normalne w autach nafaszerowanych elektronika.

No Limits With S2 Power

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie pobór na postoju wynosi około 30mA (wydaje mi się, że nie jest to mało), 90Ah rozładuje w 3000h, czyli 125 dni (teoretyczne maksimum).

Wg. mnie pobór większy niż 100mA może niepokoić.

... tzn rozladowuje sie dosyc intensywnie nawet na postoju. ...

Czy to nieprecyzyjne sformułowanie, czy faktycznie rozładowuje ci sie aku nie tylko na postoju - problem z ładowaniem?